17.2.2023 14:09

Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού με -100.000 ευρώ για το Ομήρειο και -200.000 ευρώ για το Νομικό Πρόσωπο

Γενναίες περικοπές για να καταστεί ο Προϋπολογισμός του Δήμου... ρεαλιστικός

Σε γενναίες περικοπές των επιχορηγήσεων προς τα Νομικά Πρόσωπα προχώρησε ο Δήμος Χίου στην πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού, με στόχο αυτός να καταστεί ρεαλιστικός.

Η αρχή έγινε με το Ομήρειο από το οποίο περικόπτονται 100.000 ευρώ από την ετήσια επιχορήγησή του ενώ ακόμα μεγαλύτερο είναι το ψαλίδι στο Νομικό Πρόσωπου του Δήμου Χίου από το οποίο περικόπτονται συνολικά 200.000 ευρώ.

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Μπελέγρης, αυτό έγινε προκειμένου ο προϋπολογισμός του Δήμου Χίου να καταστεί πλήρως ρεαλιστικός ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αν στο μέλλον προκύψουν ανάγκες να επιχορηγηθούν επιπλέον τα Νομικά Πρόσωπα.

Με τη φράση «δεν βγαίνει ο λογαριασμός» σχολίασε την απόφαση για περικοπές ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών και ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Χάρης Μπουρνιάς, λέγοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν οικονομικά ανοίγματα των Νομικών Προσώπων που δεν μπόρεσαν στη συνέχεια να υποστηριχθούν.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του Σταμάτη Σαραντινού από τον συνδυασμό «Χίος Μπροστά» λέγοντας ότι ο προϋπολογισμός του Δήμου δεν έχει αντίκρισμα την πραγματικότητα.

Τελικά η πρώτη τροποποίηση, ψηφίστηκε με τις θετικές ψήφους των συμβούλων της συμπολίτευσης ενώ καταψηφίστηκε από τους υπολοίπους συμβούλους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ