15.6.2017 10:21

Αναλαμβάνει η Περιφέρεια το κόστος μετατόπισης του παραλιακού δρόμου

Αποφασισμένη να εξαλείψει τις εύκολες αιτιάσεις της κυβέρνησης, με τις οποίες διαφεύγει των ευθυνών της για την ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης, εμφανίζεται η Περιφέρεια. Πάγια απαίτηση των κυβερνητικών παραγόντων είναι η εκπόνηση με δαπάνες της Αυτοδιοίκησης της μελέτης μετατόπισης του παραλιακού δρόμου, έργο απαραίτητο προκειμένου να γίνει η ωφέλιμη προσθήκη των 300 από τα 500 μ. που έχουν προστεθεί στην πίστα του αεροδιαδρόμου έπειτα από τις απαλλοτριώσεις και σήμερα λογίζονται ως clear way.

Η δαπάνη μιας τέτοιας μελέτης, δεδομένων των απαραίτητων λιμενικών παρεμβάσεων, υπολογίζεται ότι θα πλησιάσει τις 500.000 ευρώ και ο χρόνος εκπόνησης της ίσως υπερβεί το ένα έτος.

«Από τους πόρους που δεν έχουμε καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εξοικονομήσουμε το αναγκαίο ποσό. Πολύ σύντομα θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε επίσημες ανακοινώσεις», δηλώνει στον «π» ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Στ. Κάρμαντζης.

Στην Περιφερειακή Ενότητα ιεραρχούν πια ως βασική προτεραιότητα για τη Χίο να ξεμπλοκάρει η υπόθεση του αεροδρομίου και ήδη ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Γ. Ξενάκης, ξεσκονίζει την υπόθεση.

Ένα σημαντικό πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια ήταν ότι οι εναλλαγές των προσώπων που διαχρονικά είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση «αεροδρόμιο» δεν επέτρεπαν την αφομοίωση των απαραίτητων τεχνικών όρων, με αποτέλεσμα οι κάθε λογής υπεκφυγές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και των κυβερνητικών παραγόντων να γίνονται αποδεκτές ως όντως ανυπέρβλητες.

Η στενή παρακολούθηση της υπόθεσης από την Περιφερειακή Ενότητα έκανε κατανοητό ότι, πρώτον, είναι αναγκαία η χρηματοδότηση εκ μέρους της της μελέτης, δεύτερον ότι με αυτή την κίνηση έρχεται πλέον προ των ευθυνών της η κυβέρνηση για να προχωρήσει τα επόμενα στάδια του έργου.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ