7.9.2018 12:15

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του σε ένα συνδυασμό – σκορποχώρι

• ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΥΣΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΠΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΥΗΜΕΡΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. Ο ΜΑΝ. ΒΟΥΡΝΟΥΣ

Μετρημένοι στα δάχτυλα σύμβουλοι της «Πρωτοβουλίας» ανταποκρίθηκαν στη χθεσινή πρόσκληση του δημάρχου Χίου το απόγευμα και τον άκουσαν να τους ανακοινώνει την πρόθεση του να είναι εκ νέου υποψήφιος. Ουσιαστικά ο Μαν. Βουρνούς προσπάθησε να διαλύσει τις εντυπώσεις για το αν θα ακολουθήσει το δρόμο της αποχώρησης από το Δήμο, όπως ανακοίνωσε πριν λίγα εικοσιτετράωρα ο δήμαρχος Λέσβου, Σπ. Γαληνός.

Ο Μαν. Βουρνούς εκθείασε το δημοτικό έργο και κάλεσε τους συνεργάτες του να το στηρίξουν και να το μεταδώσουν με κάθε τρόπο στην κοινωνία διεκδικώντας από κοινού την επανεκλογή τους.

Σε μια παγωμένου κλίματος συνάντηση τόσο από τις απουσίες κορυφαίων δημοτικών στελεχών, όσο κυρίως από το κλίμα ηττοπάθειας στις τάξεις της δημοτικής αρχής, ο Μαν. Βουρνούς επιχείρησε να τονώσει το ηθικό των συνεργατών του, επισημαίνοντας ότι υπάρχει χρόνος για να αντιστραφεί το κλίμα, φτάνει να γίνει ευρύτερα γνωστό το έργο της δημοτικής αρχής.

«Δεν είναι εχθροί τα Μέσα»

Ο δήμαρχος, επιχειρώντας στροφή από τις μέχρι σήμερα απόψεις του και προφανώς λησμονώντας ότι ο ίδιος κι οι στενοί συνεργάτες του έχουν μηνύσει κατ’ επανάληψη τον «π», τόνισε ότι τα τοπικά Μέσα δεν είναι εχθροί της δημοτικής αρχής και κάλεσε τους συνεργάτες του να είναι πιο ήπιοι στις αντιπαραθέσεις με εκπροσώπους των Μέσων.

Σε πλήρη σύγχυση, αναφερόμενος μάλιστα στην άρνηση του «π» να παραστεί στη χθεσινοβραδινή συνάντηση του με εκπροσώπους των τοπικών Μέσων, ανέφερε ότι ουδέποτε προσκάλεσε τον «π» αλλά έναν εκ των συνιδιοκτητών του!

Στις ΗΠΑ χωρίς να ρωτήσει

Στους συνεργάτες του ο Μαν. Βουρνούς ανακοίνωσε την αναχώρηση του για τις ΗΠΑ (επί τρεις εβδομάδες!), προσκεκλημένος συνεδρίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Δεν μπήκε δε καθόλου στον κόπο να ρωτήσει τους συνεργάτες του ποιοι προτίθενται να είναι εκ νέου υποψήφιοι. Στα πηγαδάκια που στήθηκαν αργότερα οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση της «Πρωτοβουλίας» δήλωναν ανέτοιμοι να απαντήσουν, με κάποιους ήδη να βολιδοσκοπούνται από τα περιφερειακά ψηφοδέλτια και σχεδόν να έχουν ενδώσει, ως ενδιάμεση λύση να παραμείνουν στα κοινά, διεκδικώντας πιο σίγουρα την επανεκλογή τους.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ