9.8.2018 18:37

Άμεση σύγκληση του Τ.Σ. Βροντάδου ζητά η ΛΑ.Σ. με θέμα τις παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο

Αίτημα άμεσης σύγκλησης του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου, για τη συντήρηση των πεζοδρομίων της παραλιακής οδού απέστειλε, στις 8-8-2018, η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου στον Πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας.

«Αφορμή για την παρέμβασή μας, το επικείμενο έργο που θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου/Περιφερειακή Ενότητα Χίου για τη συντήρηση του παραλιακού δρόμου του Βροντάδου. Πληροφορηθήκαμε, ως ΛΑΣ, για το επικείμενο έργο που θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου /Περιφερειακή Ενότητα Χίου για τη συντήρηση και βελτίωση του παραλιακού δρόμου του Βροντάδου.

Έγινε όμως γνωστό ότι πέραν της συντήρησης του ασφαλτοτάπητα δεν πρόκειται να γίνει καμία επέμβαση στα πεζοδρόμια από την πλευρά της θάλασσας, διότι η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου θεωρεί ότι, όντας στη ζώνη αιγιαλού και παραλίας και μη νόμιμα, δεν πρέπει κανείς να τα ακουμπήσει.

Όλοι γνωρίζουμε όχι μόνο τις φθορές που έχουν υποστεί λόγω του χρόνου και της θάλασσας, που το μεγαλύτερο μέρος του έτους τα βρέχει, αλλά και την υποβάθμιση της συντήρησης τους, αφού τα γρανάζια της γραφειοκρατίας δεν επιτρέπουν παρέκκλιση από διατάξεις και νόμους.

Οι πολίτες που, ειδικά το καλοκαίρι, τα χρησιμοποιούν για την βόλτα τους ή την άσκησή τους, οι μητέρες με τα μωρά σε καροτσάκια, θέλουν ασφάλεια και είναι δικαίωμα τους να την έχουν και να την απαιτούν.

Ζητήσαμε λοιπόν από το Τοπικό Συμβούλιο του Βροντάδου να φέρει άμεσα το θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης για συμπερίληψη της συντήρησης των πεζοδρομίων στο έργο, τα οποία σήμερα έχουν γίνει παγίδα για ατυχήματα.

Ζητήσαμε από τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, ως αιρετή Αρχή, να ενεργήσουν προς κάθε κατεύθυνση και να παρέμβουν δυναμικά για τη συντήρηση αυτών των πεζοδρομίων, ώστε να εξασφαλιστεί η βατότητα τους για την ασφάλεια των διερχομένων.

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι το παραλιακό μέτωπο του Βρονταδου είναι παρατημένο και από την περιφερειακή αρχή και από το δήμο στο βαθμό που εμπλέκεται ή θα μπορούσε να εμπλακεί με μια προγραμματική σύμβαση, γεννά εύλογα ερωτηματικά, αν θα βρεθούμε και πάλι ξαφνικά μπροστά στις γνωστές Φαραωνικές μελέτες που θα καταστρέψουν το παραλιακό μέτωπο με την προμετωπίδα της ανάπτυξης και τη βούλα του παμβρονταδουσιακού συνεδρίου, που τείνει να γίνει ο «μεντεσές» για σχέδια στις πλάτες του Βρονταδούσικου λαού, γνωστών αναπτυξιολάγνων του αστικού τόξου, για τα οποία ουδέποτε ρωτήθηκε».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ