20.3.2017 10:35

Άλλο Αμβούργο άλλο Χίος

Λόγια ουσίας που σπάνια ακούγονται στα δημοτικά έδρανα και το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις πέρα από τα χαμόγελα και τις χειραψίες με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους ευρωβουλευτές, έβαλε αναφορικά με το προσφυγικό και την τελευταία επίσκεψη του δημάρχου στο Αμβρούργο, στην τοποθέτηση του στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο, ο επικεφαλής της ΛΑΣ Μ. Σκούφαλος.

«Επειδή  κάνατε μια αναφορά είτε στον κ. Γιούνκερ είτε σε  όλους αυτούς (σ.σ.: που συναντήσατε στις Βρυξέλλες), ξέρετε οι θύτες χαρακτηρίζονται πάντα από την αβροφροσύνη επί των θυμάτων τους. Δηλαδή αρέσκονται στα “πεδία των μαχών” να  παίρνουν και τις κυρίες μαζί τους και να περνούν πάνω από τους νεκρούς, από τα κομμένα μέλη και να θλίβονται, να λένε γιατί δεν έφτιαξαν αυτήν την επιτροπή ή την άλλη. Λοιπόν, αντιλαμβάνεστε ότι, εμάς τουλάχιστον ως Λαϊκή Συσπείρωση, μας αφήνει παγερά αδιάφορους  και ο κ. Γιούνκερ και όλοι αυτοί που ψήφισαν τη συμφωνία εγκλωβισμού μεταναστών και προσφύγων –και κυρίως προσφύγων- πάνω στα ελληνικά νησιά  και στη χώρα μας και οι οποίοι θλίβονται τώρα και ψάχνουν να βρουν το πρόβλημα, για να δουν τι θα κάνουν με τις 55.000 ψυχές που είναι αποθηκευμένες και αξιοθρήνητες. Καταλαβαίνετε (ότι αυτά) είναι κροκοδείλια δάκρυα.

Επίσης αναφερθήκατε στο δήμο του Αμβούργου. Κύριε δήμαρχε, ας μη συγκρίνουμε πράγματα τα  οποία δεν είναι όμορα. Μην ξεχνάτε  ότι ο δήμος του Αμβούργου  και η Γερμανία στο 1.000.000 πρόσφυγες που φιλοξενεί και που πλέον θα τους αφομοιώσει, έγινε κρισάρισμα (σ.σ.: κοσκίνισμα) για το ποιος θα πάει, πού θα  πάει και γιατί θα πάει. Έγινε  κατ’ απαίτηση του συνδέσμου γερμανικών βιομηχανιών, ο οποίος επιτακτικά έβαλε το ζήτημα του φθηνού εργατικού δυναμικού και όπως καταλαβαίνετε το φτηνό εργατικό δυναμικό πρέπει να είναι και περιποιημένο, πρέπει να είναι και σε χώρους άρτιους, πρέπει να γίνουν και μπίζνες. Τώρα αν είναι ΜΚΟ ή αν είναι εταιρείες οι μπίζνες γίνονται.

Επομένως δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Εδώ  μιλάμε για εγκλωβισμένους -όχι ότι δικαιολογώ την αθλιότητα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τους έχει επιβάλει- που δε θέλει κάνει τους να μείνει εδώ, που επιθυμεί να φύγει και που αναγκάζεται μια χώρα και δομές, όπως ο δήμος, να φιλοξενεί ανθρώπους χωρίς χρήματα, χωρίς υποδομές. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν μπορούμε  να  κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις, γιατί άλλους πληθυσμούς έχουμε εμείς, μεταβατικούς, που είναι εγκλωβισμένοι και φυλακισμένοι κι άλλους πληθυσμούς έχουν αυτοί. Για παράδειγμα, ο παραβατικός της Χίου είναι προφανές ότι στο Αμβούργο θα είναι ήσυχος, γιατί θέλει να μάθει τη γλώσσα, γιατί θα αρχίσει να δουλεύει, γιατί πλέον υπάρχει σε μέσα μια δομή του γερμανικού κράτους που θέλει να τους αφομοιώσει.

Εμείς δεν έχουμε τέτοια ευτυχία εδώ· εμείς είμαστε προκεχωρημένο φυλάκιο με το ζόρι, ελέω της συγκυβέρνησης και των κομμάτων που συμφωνούν με τη Συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και προσπαθούμε  να διαχειριστούμε αυτήν την κατάσταση.» κατέληξε ο κ. Σκούφαλος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ