2.9.2019 10:15

Αλλαγή φρουράς στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου

Αξιοκρατία, συνεργασία και σχεδιασμός το τρίπτυχο του νέου αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουγδάνου

Τη διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Χίου στον νέο αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουγδάνο παρέδωσε το πρωί της Δευτέρας ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και νέος Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Σε μία σεμνή τελετή στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου ο κ. Κάρμαντζης ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία την πενταετία που πέρασε εστιάζοντας στο σημαντικό έργο που επιτεύχθηκε παρά στις δυσκολίες αλλά και στις προκλήσεις της νέας περιόδου.

Οι στόχοι του Παντελή Μπουγδάνου

Παίρνοντας τον λόγο ο νέος αντιπεριφερειάρχης εστίασε στην ανάγκη αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού της Χίου το οποίο θα κληθεί να σχεδιάσει σε βάθος χρόνου ώστε η Χίος να βγει από το τέλμα.

Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στο κομμάτι της συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας επισημαίνοντας ότι οι δύο βαθμοί αυτοδιοίκησης πρέπει να αφήσουν πίσω τη λογική του ανταγωνισμού και να δράσουν συμπληρωματικά για το καλό του νησιού.

Επιπλέον ο κ. Μπουγδάνος υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης όλων των πλεονεκτημάτων του νησιού ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της Χίου αλλά και της ολοκλήρωσης των υποδομών, μέσα από τις δυνατότητες που δίνει η νέα προγραμματική περίοδος.

Η πρώτη πρόσκληση

Κλείνοντας ο νέος αντιπεριφερειάρχης απηύθυνε πρόσκληση με αφορμή τα 200 χρόνια από τη σύσταση του νέου ελληνικού κράτους, τα οποία συμπίπτουν με τα 200 χρόνια από τη Σφαγή της Χίου. Όπως είπε πρέπει άμεσα να συσταθεί μία διευρυμένη επιτροπή με άτομα κύρους προκειμένου να προωθηθούν δράσεις ανάδειξης αυτού του ιστορικού γεγονότος.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ