Αυτοδιοίκηση

14/6/17 16:19

τελ. ενημ.: 15/6/17 10:11

Ακούνε την αντίδραση των νησιών

ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ

την ατζέντα της διεκδίκησης πόρων, έργων και επενδύσεων μπαίνει η κυβένρηση σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι αφουγκράζεται την αγάνακτηση και τα αδιέξοδα των νησιωτικών περιοχών, που συνεχίζουν καθημερινά να λειτουργούν υπό το βάρος του προσφυγικού. 

Ο Αναπλ. Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλεξ. Χαρίτσης, από το Μουσείο Μαστίχας, εξήγγειλε την ανάληψη από πλευράς υπουργείου της χρηματοδότησης των μελετών για την επέκταση του διαδρόμου προς βορρά, καθώς και την ανάπτυξη και επέκταση των κτιριακών εκγαταστάσεων του αερολιμένα, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση των μελετών, από ευρωπαϊκούς πόρους θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή των παραπάνω έργων. 

Η δέσμευση από πλευράς υπουργείου έρχεται σε μία κρίσμιη για τις απαιτήσεις του νησιού στιγμή, την ώρα που οι πάντες αντιλαμβάνονται πως η Χίος σηκώνει το προσφυγικό φορτίο, παρέχει διυκολύνσεις και εξυηπρετεί ανάγκες, χωρίς ταυτόχρονα να ικανοποιούνται πάγια αιτήματα του νησιού που σχετίζονται με τις παράλληλες ανάγκες του να μπει στον τουριστικό και επενδυτικό χάρτη. 

Έστω και την ύστατη ώρα οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες, πρωτίστως του Επιμελητηρίου, μπαίνουν στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης, που αντιλαμβάνεται ανοικτά πως δεν μπορεί να πιέζει άλλο την τοπική πραγματικότητα αλλά οφείλει να αναλάβει μέρος των υποχρεώσεων που της αναλογούν, ακόμη κι αν αυτό αφορά την ολοκλήρωση αναγκαίων υποδομών. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση