8.4.2022 9:48

"Αίθουσα επιβατών εξωτερικού λιμένα Χίου – άλλη μια αποτυχία της Δημοτικής Αρχής Κάρμαντζη"

Ανακοίνωση του συνδυασμού «Χίος Μπροστά»

Έκπληκτοι παρακολουθούμε το σίριαλ της Δημοτικής Αρχής Κάρμαντζη με την αίθουσα επιβατών εξωτερικού του λιμανιού της Χίου. Αφού απέδειξε την ανικατότητά της να έχει έτοιμη την αίθουσα ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, προχθές μάθαμε ότι θα την «επιστρέψει» στο Υπουργείο Οικονομικών προσωρινά για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τη συντήρηση, τον ευπρεπισμό και την καθαριότητα του χώρου.

Η πλέον ανίκανη δημοτική αρχή που έχει γνωρίσει η Χίος τα τελευταία χρόνια αντί να επιλύσει το θέμα με τις ενέργειές της θα το περιπλέξει ακόμη περισσότερο σε βάρος της Χίου.

Ρωτάμε δημόσια την σε πλήρη αμάθεια Δημοτική Αρχή:

- Τι επιστρέφει στο δημόσιο; Το κτίριο ανήκει κατά κυριότητα στο δημόσιο και το Λιμενικό Ταμείο έχει τη διαχείριση του. (Ν. 2971/2001).

- Ζητά να αλλάξει η παραχώρηση προς το Τελωνείο της χρήσης της αίθουσας επιβατών εξωτερικού η οποία έχει συσχετιστεί  με αντάλλαγμα  την παραχώρηση στο Δήμο της χρήσης και εκμετάλλευσης της αίθουσας επιβατών εσωτερικού στη δυτική πλευρά του λιμένα;

- Ζητά από το Δημόσιο ή την ΑΑΔΕ να αναλάβει και τη συντήρηση της αίθουσας για την οποία σύμφωνα με τα παραχωρητήρια και τα έγγραφα της διοικητικής παραλαβής, ένα εκ των οποίων έχει υπογράψει και ο σημερινός Δήμαρχος, έχει την αποκλειστική ευθύνη;

- Πώς έχει εξασφαλίσει ότι η «προσωρινή επιστροφή», όποια και εάν είναι αυτή θα παραμείνει προσωρινή και δεν θα εμποδίσει τον όποιο σχεδιασμό που έχει τουλάχιστον πέντε φορές ανακοινώσει;

Η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη ενώ δύο χρόνια λόγω της πανδημίας η αίθουσα δεν ήταν σε χρήση, δεν έκανε ούτε τα στοιχειώδη για να υπάρχει μία ευπρόσωπη υποδοχή των τουριστών από την Τουρκία, εκτός από το να βγάζει φωτογραφίες δείχνοντας ότι συντηρεί και βάφει την αίθουσα!
Αυτή είναι η δημοτική αρχή Κάρμαντζη: Ανίκανη και άσχετη. Δεν είναι σε θέση να πράξει ούτε τα στοιχειώδη. Πλέον είναι ολοφάνερο καθημερινά.

ΥΓ: Για το περίφημο έργο που έχει εξαγγείλει πέντε φορές ότι ΘΑ ΘΑ ΘΑ γίνει στην αίθουσα επιβατών εξωτερικού είναι σε θέση να ενημερώσει τους Χιώτες εάν και ποιες άδειες έχει εξασφαλίσει για υλοποιηθεί το έργο;
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ