9.6.2017 14:00

6 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης της Λέσβου, 570.000 για έργα της Χίου!

Σατανική σύμπτωση ή πρόβλημα με βαθύτερες ρίζες; Σε νέα ανακοίνωση ένταξης έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020», αυτή τη φορά στον τομέα των υποδομών ύδρευσης, η Χίος είναι και πάλι ο φτωχός συγγενής. Από τα 4 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 6,6 εκατομμυρίων ευρώ το ένα αφορά το νησί μας, με προϋπολογισμό 570.000 ευρώ, την ώρα που τα αντίστοιχα 3 έργα της Λέσβου έχουν προϋπολογισμό 6 εκ. ευρώ. Πρόκειται για τα εξής έργα:

  • Κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης Μυτιληνιών-Σάμου συνολικού προϋπολογισμού 607.000 ευρώ και δικαιούχο τον Δήμο Σάμου.
  • Τροφοδοσία δεξαμενών Ψαρόπετρας και αντικατάσταση δικτύου τροφοδοσίας δεξαμενής Καμίνι, συνολικού προϋπολογισμού 570.000 ευρώ και δικαιούχο τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χίου (ΔΕΥΑΧ).
  • Αγωγοί εσωτερικού δικτύου ύδρευσης πόλης Μυτιλήνης, συνολικού προϋπολογισμού 3,7 εκατομμυρίων ευρώ και δικαιούχο τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης- Αποχέτευσης Λέσβου (ΔΕΥΑΛ).
  • Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Αγίας Παρασκευής- Λέσβου συνολικού προϋπολογισμού 1,7 εκατομμυρίων ευρώ και δικαιούχο τη  Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης- Αποχέτευσης Λέσβου (ΔΕΥΑΛ).

 «Ο σημαντικότερος πόρος διαβίωσης και ανάπτυξης είναι το νερό. Για την εξασφάλιση της επάρκειάς του αξιοποιούμε ευρωπαϊκούς πόρους και δίνουμε τη δυνατότητα από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να υλοποιηθούν σημαντικά έργα που αποκαθιστούν τα δίκτυα ύδρευσης, και αναβαθμίζουν τη διαχείριση των υδάτινων πόρων», δήλωσε η κ. Καλογήρου.

Το νέο πακέτο άνισων εντάξεων έργων ακολουθεί τη σειρά των αποκαλύψεων των τελευταίων ημερών και θέτει πια ευθέως το θέμα: παρακολουθεί κανείς τη ροή των πραγμάτων ή η ανικανότητα μας να ωριμάσουμε έργα θα είναι καταστροφική για τον τόπο; Υπάρχει κανείς να απαντήσει; 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ