13.7.2017 13:17

40 εκ. ευρώ για την ανάπτυξη των μικρών νησιών της Περιφέρειας Β. Αιγαίου

Δράσεις νησιωτικής πολιτικής για την επιχειρηματικότητα, την ενεργειακή αναβάθμιση και την αναβάθμιση των υποδομών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων των μικρών νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, περιλαμβάνουν οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις της Περιφέρειας που υπογράφτηκαν από την Χρ. Καλογήρου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 39.213.700 ευρώ και αφορά τα Ψαρά, τις Οινούσσες, τη Θύμαινα, τους Φούρνους, την Ικαρία, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο.

 «Με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης στα μικρά νησιά του Βορείου Αιγαίου, αλλά και διαπιστωμένες άμεσες ανάγκες οι οποίες πρέπει να χρηματοδοτηθούν, προχωρούμε στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος χωρικών επενδύσεων προϋπολογισμού σχεδόν 40 εκατομμυρίων ευρώ για τα 7 μικρά νησιά. Εξασφαλίζονται με τον τρόπο αυτό τα χρήματα που χρειάζονται τα μικρά αυτά νησιά για να αποκτήσουν νέες αναπτυξιακές δυνατότητες και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων τους», ανέφερε η Χρ. Καλογήρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ