27.11.2023 14:02

3 εκ. ευρώ στα ταμεία της ΔΕΥΑΝΧ αλλά με 5 εκ. ευρώ χρέη προς τη ΔΕΗ - Βίντεο

Να καταργηθεί το 2ευρω σε ύδρευση και αποχέτευση αποφάσισε το Δ.Σ. της εταιρείας για τη νέα τιμολογιακή πολιτική του 2024

Στην απόφαση να καταργήσει το χαράτσι των 2 ευρώ (1 για την ύδρευση και 1 για την αποχέτευση) αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, κατά την τελευταία συνεδρίασή του με θέμα την τιμολογιακή πολιτική για το 2024.

Όπως εξήγησε ο κ. Μυριαγκός το 2ευρω, επιβλήθηκε σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος της εταιρείας, η οποία κόστισε στη ΔΕΥΑΝ Χίου συνολικά 1,8 εκ. ευρώ.

«Πλέον δεν τίθεται θέμα ρήτρας αναπροσαρμογής. Σε αυτή τη βάση αποφασίσαμε να αφαιρέσουν αυτά τα 2 ευρώ. Για να ισχύσει όμως η απόφασή μας, θα πρέπει να εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου», ανέφερε ο κ. Μυριαγκός λέγοντας ότι είναι μία ευκαιρία για όσους το ζητούσαν τόσο καιρό από πλευράς αντιπολιτεύσεων να το ψηφίσουν.

Αναφορικά με τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, ο κ. Μυριακός επεσήμανε ότι στο ταμείο της ΔΕΥΑΝ Χίου βρίσκονται 3 εκ. ευρώ (παρελήφθη με 350.000 ευρώ) αλλά με ένα ιδιαίτερα μεγάλο χρέος το οποίο στην παρούσα φάση αγγίζει τα 4,4 εκ. ευρώ και μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται να φθάσει τα 5 εκ. ευρώ.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

Tags: ΔΕΥΑΝΧ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ