9.2.2019 14:41

2 χρόνια και 400.000 ευρώ θα απαιτηθούν τελικά για τη δημιουργία Κ.Δ.Α.Υ. στη ΒΙ.ΑΛ.

Ενώ στις 29/6/2018 ο Γ. Μπελέγρης διαβεβαίωνε ότι είναι θέμα χρόνου μετά την καταγγελία της σύμβασης με την ιδιωτική εταιρεία

Ολοένα και περισσότερο καταρρέει το αφήγημα του αντιδημάρχου Γιώργου Μπελέγρη, ότι ο Δήμος Χίου όχι μόνο γνώριζε καλά τι θα ακολουθήσει την επομένη της καταγγελίας της σύμβασης με την εταιρεία «Οικόπολις» αλλά ότι θα ήταν και εγγυητής της ορθής λειτουργίας της ανακύκλωσης, χωρίς να ζημιωθεί στο ελάχιστο ο Χιώτης Δημότης.

Επτά μήνες μετά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ κι ενώ πριν μερικές ημέρες προηγήθηκε η δικαίωση της ιδιωτικής εταιρείας από την επιτροπή του άρθρου 152 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για τη διακοπή της σύμβασης, ο αντιδήμαρχος Γ. Μπελέγρης επανήλθε με νεότερες δηλώσεις μέσα από τις τοπικές τηλεοράσεις, κάνοντας γνωστό ότι τελικά θα απαιτηθούν περί τα 2 χρόνια για τη δημιουργία Κ.Δ.Α.Υ. στη ΒΙ.ΑΛ..

Τι έλεγε τον Ιούνιο

Στην συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει ο Αντιδήμαρχος στα 29/6/2018 ερωτώμενος από τον «π» αν προβλέπεται η δημιουργία Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στο χώρο της ΒΙ.ΑΛ., όπου δραστηριοποιούνταν μέχρι πρότινος η «Οικόπολις», είχε αναφέρει:

«Ήδη έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες αδειοδότησης του νέου χώρου, δηλαδή της ΒΙ.ΑΛ.. […] Όλα θα γίνουν κατόπιν αδειοδοτήσεως. Αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα θα παρατείνουμε τον χρόνο εκποίησης των υλικών που έχει αναλάβει ιδιώτης. Η αρχική εκποίηση των υλικών είναι για ένα χρόνο. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο, θα είμαστε έτοιμοι και σε ότι αφορά στις αδειοδοτήσεις και σε ότι αφορά στον εξοπλισμό. Όλα θα γίνουν μέσω της ΔΙΑΝΟΧ», είχε αναφέρει ο Γιώργος Μπελέγρης.

2 χρόνια και μερικές χιλιάδες ευρώ…αργότερα

Παρά πάντως τις ξεκάθαρες διαβεβαιώσεις, τις οποίες παρείχε και στο Δημοτικό Συμβούλιο και που έγιναν πιστευτές από την πλειοψηφία των Συμβούλων, ο Γιώργος Μπελέγρης, την Παρασκευή  (8/2) – σε ανύποπτο χρόνο- επανήλθε κάνοντας γνωστό ότι η όλη διαδικασία θα απαιτήσει περί τα 2 χρόνια και 400.000 ευρώ προκειμένου και να λάβει άδεια ο Δήμος και να αγοράσει τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Μέχρι τότε ο Δήμος, μέσα από διαγωνιστική διαδικασία, θα αναθέσει σε ιδιώτη όλη τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό ούτε πόσο έχει κοστίσει στον Δημότη η μέχρι σήμερα μεταφορά των ανακυκλώσιμων εκτός Χίου, ούτε πόσο εκτιμάται ότι θα κοστίσει τον Δημότη η νέα τροπή που έλαβε το εγχείρημα της ανακύκλωσης.

Στο βίντεο οι δηλώσεις του Αντιδημάρχου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από την ημέρα που ανακοίνωνε πανηγυρικά την διακοπή της σύμβασης με την ιδιωτική εταιρεία.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ