21.8.2018 12:51

15 γαλάζιες σημαίες θα διεκδικήσει η Χίος το 2019

Στην κορυφή της λίστας για το Βόρειο Αιγαίο και ανάμεσα στους πρώτους νησιωτικούς δήμους της χώρας, επιχειρεί να εντάξει τη Χίο η Δημοτική Αρχή, ανακοινώνοντας ότι για το καλοκαίρι του 2019 το νησί θα διεκδικήσει συνολικά 15 γαλάζιες σημαίες.

Οι νέες παραλίες που θα διεκδικήσουν μία γαλάζια σημαία είναι η Λήμνος, η Γωνιά, τα Αγιάσματα, ο Γιόσωνας, ο Άγιος Ισίδωρος, ο Μέγας Λιμνιώνας και το Κοντάρι.

«Ανατρέχοντας στο παρελθόν, η Χίος το 2014 δεν ειχε καμία βραβευμένη παραλία, ενώ φέτος έχουμε 8. Επιδιώκοντας να βραβεύσουμε αυτές ήταν ευκολότερο να αποκτήσουν τις προδιαγραφές που απαιτούνταν, αλλά και προφανώς τις πιο δημοφιλείς, βραβευμένες σήμερα είναι η Δασκαλόπετρα, ο όρμος Λω, το Καστέλο, ο ΝΟΧ, ο Καρφάς, η Αγία Φωτεινή, η Κώμη και το Λιθί.

Η πρώτη διαπίστωση που κάναμε πέρυσι ήταν ότι δεν έχουν βραβευτεί παραλίες της Βόρειας Χίου, κάτι που δεσμευτήκαμε ότι θα αποτελέσει και προτεραιότητά μας για την επόμενη χρονιά. Παράλληλα, η προμήθεια και εγκατάσταση 4 μηχανισμών seatrac σε παραλίες του νησιού μας το επόμενο καλοκαίρι, καθιστούν τη βράβευσή τους αρκετά πιο εφικτή. Συνεπώς, με βάση αυτά τα δεδομένα, εργαζόμαστε ήδη για να βραβευτούν η Λήμνος, η Γωνιά, τα Αγιάσματα, ο Γιόσωνας, ο Άγιος Ισίδωρος, ο Μέγας Λιμνιώνας και το Κοντάρι», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ