12.9.2023 14:24

Περιοδεία Στεφανή στη Χίο με πλούσιο πρόγραμμα επισκέψεων

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής ξεκίνησε χθες, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, την περιοδεία του στο νησί της Χίου, με τους υποψήφιους του συνδυασμού του «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ».

Πρώτος σταθμός ήταν 1ο ΕΠΑΛ Χίου, το οποίο στέγασε στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, την Εμπορική Σχολή Χίου. Εκεί ο κ. Στεφανής ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του σχολείου για την ιστορία του σχολείου και το όραμά τους. Με τη σειρά του, ο κ. Στεφανής ευχήθηκε καλή νέα σχολική χρονιά και καλή επιτυχία στο τόσο σημαντικό έργο τους.

Δεύτερος σταθμός για τον κ. Στεφανή, το 2ο Δημοτικό Σχολείο όπου παρακολούθησε τον καθιερωμένο αγιασμό με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μετά το πέρας του αγιασμού συνεχάρη τη νέα Διευθύντρια, για την ανάληψη των καθηκόντων της, και της ευχήθηκε μία καλή και δημιουργική χρονιά.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Εργοστάσιο Μαστίχας, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του εργοστασίου συνομίλησε μετον Γενικό Διευθυντή της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και τους εργαζόμενους,οι οποίοι με αγάπη και μεράκι παράγουν σπουδαίο έργο.

Επισκέφτηκε την τοπική επιχείρηση «MyrovolosOrganics», την ποτοποιία Στουπάκηκαθώς και τη γνωστή Ζυθοποιία Χίου «ChiosBeer», όπου συνομίλησε με το προσωπικό τους και τους συνεχάρη για την προσφορά τους στο νησί της Χίου.

Επόμενη στάση για τον κ. Στεφανή ήταν η δομή της ΒΙΑΛ, στην περιοχή του Χαλκειούς, όπου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της και ενημερώθηκε από τον Διοικητή  για την κατάσταση που επικρατεί, τους διαμένοντες, τα ασυνόδευτα παιδιά κ.λπ. Παράλληλα, συζήτησε με τον Πρόεδρο Συμβασιούχων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, καθώς και με το προσωπικό της δομής της ΒΙΑΛ, τους οποίους ευχαρίστησε για την εξαιρετική δουλειά και τη συνεισφορά τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ο κ. Στεφανής στη συνέχεια επισκέφτηκε το Ναυτικό Λύκειο ΤΕΕΝΣ «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών», όπου αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Καπετάνιο Τσάκο σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Συναντήθηκε με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χίου όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Χιώτικες ομάδες, ενώ στην επίσκεψή του στον Ναυτικό Όμιλο Χίου ενημερώθηκε αντίστοιχα για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθώς και για το όραμα του ομίλου για τα επόμενα χρόνια.

Τέλος επισκέφτηκε τα χωριά Λιθί, Έλατα, Μεστά, Ολύμποι, Πυργί, Κώμη όπου συνομίλησε με τους κατοίκους, ενημερώθηκε για τις ανησυχίες τους και κατέγραψε τις προτάσεις τους για ένα καλύτερο μέλλον στα χωριά τους.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ