21.9.2023 8:41

Οι 7 +1 άξονες Χοχλάκα για τη Χίο της επόμενης 5ετίας - Βίντεο

«Μέσα σε 25 ημέρες συγκροτήσαμε ένα ευρύ δημοκρατικό ψηφοδέλτιο που απευθύνεται σε κάθε προοδευτικό πολίτη», είπε από τη Χίο η υποψήφια Περιφερειάρχης

Παρουσία δεκάδων πολιτών αλλά και στελεχών του συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών», όπως η Μαρία Νικολάρα από τη Μυτιλήνη, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, από την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Χίο, το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Αλλαγή Πορείας», της Βάσως Χοχλάκα.

Με σαφείς θέσεις και προτάσεις για το Βόρειο Αιγαίο αλλά και τη Χίο της επόμενης 5ετίας η Βάσω Χοχλάκα, αναφέρθηκε στον αγώνα συγκρότησης της παράταξής της, λέγοντας ότι:
«Μέσα από μια συγκλονιστική συλλογική προσπάθεια μέσα σε 25 μέρες  καταφέραμε να συγκροτήσουμε ένα ευρύ δημοκρατικό ψηφοδέλτιο που απευθύνεται σε κάθε προοδευτικό πολίτη».

Οι 7 άξονες για τη Χίο

Αναφερόμενη στην περίπτωση της Χίου η κα. Χοχλάκα, εξήγησε ότι μαζί με τους υποψηφίους του νησιού έχουν τεθεί μεταξύ άλλων τα εξής ζητήματα.

1) Η επιτάχυνση της κατασκευής των βασικών έργων υποδομής ( φράγμα Κόρης Γεφύρι, Λιμάνι Χίου, αεροδρόμιο, λιμένας Μεστών ως πύλη Σέγκεν) 

2) Η αναβάθμιση του Νοσοκομείου, των ΚΥ και των αγροτικών ιατρείων

3) Η χρηματοδότηση νέων καινοτόμων επιχειρήσεων

4) Η αξιοποίηση των μνημείων του τόπου μας, με τρόπο που να συμβαδίζει η χρήση με την ιστορικότητα τους. 

5) Η διασύνδεση των νησιών αλλά και τη σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα. Διεκδίκηση γραμμής Ραφηνα- Μεστά και δημιουργία αίθουσας επιβατών στα Μεστά. 

6) Σχετικά με την οδική πρόσβαση  στη Β. Χίο, μιλάμε για ανθρώπινη πρόσβαση χωρίς υπέρμετρες φαραωνικού τύπου κατασκευές, με σεβασμό στο περιβάλλον. 

7) Στήριξη στην παιδεία (υποδομές κι εξοπλισμός) και συνεργασία με εκπαιδευτική κοινότητα. 

Ξεχωριστή υπήρξε η αναφορά της Βάσως Χοχλάκα, για το υδρευτικό πρόβλημα της Χίου, σημειώνοντας ότι υπάρχει η δέσμευση για λύση στο πρόβλημα του νερού, μέσα από την άμεση αξιοποίηση του Φράγματος Κόρης Γεφύρι, αφού υπάρχουν έτοιμες δεξαμενές και έτοιμο διυλιστήριο καθώς και υπάρχον δίκτυο.

«Πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν οι στύλοι της ΔΕΗ και το Φράγμα να κλείσει, ώστε να αρχίσει να γεμίζει με νερό», ανέφερε η ίδια.

Κριτική για τον τουρισμό

Έντονη υπήρξε η κριτική της Β. Χοχλάκα για την τουριστική πολιτική της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στον Τουρισμό, διερωτώμενη μεταξύ άλλων για το ποια είναι τα χειροπιαστά αποτελέσματα από το σχέδιο της περιφερειακής αρχής και από τον μάνατζερ που αμείβεται με το ποσό των 100.000 €.

Παραγωγική δουλειά χωρίς αποκλεισμούς

Στη συνέχεια η κα. Χοχλάκα αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των φορέων και των παραγωγικών δυνάμεων των νησιών υποσχόμενη ότι:

«Θα δουλέψουμε συλλογικά, χωρίς αποκλεισμούς και κόμπλεξ και θα αξιοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο και κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, ακούγοντας παράλληλα την κοινωνία για να δημιουργήσουμε ΜΑΖΙ μια συνεργατική και ΔΥΝΑΤΗ Περιφέρεια.

Ανοιχτή για τους νέους, σε καινοτόμες ιδέες, και δράσεις με κύριο ρόλο τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και τον δημοκρατικό προγραμματισμό δράσεων με άξονες, στόχους και προοπτική

Που θα στέκεται δίπλα σε κάθε νησιώτη και κάθε νησιώτισσα, που θα δίνει κίνητρα για να μένουν οι νέοι στον τόπο μας, που θα προσελκύει επισκέπτες και τουρίστες μέσα από στοχευμένες ενέργειες, έχοντας σοβαρές υποδομές, που θα αναδεικνύει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των νησιών μας. Και τέλος που θα λειτουργεί με διαφάνεια, με ορθολογική διαχείριση και σύνεση, με αξιοκρατία, με λογοδοσία απέναντι τους πολίτες».

 

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ