2.8.2023 20:45

«Είμαι σίγουρος ότι οι Χιώτες δεν θα θέσουν σε κίνδυνο το μέλλον των παιδιών τους»- Βίντεο

«Από όπου πέρασα: Λιμενικό Ταμείο, Περιφέρεια, Δήμο νοικοκύρεψα και δημιούργησα μετρήσιμα και αποδεδειγμένα», είπε ο Σταμάτης Κάρμαντζης ζητώντας την ανανέωση της λαϊκής εντολής μέχρι το 2029

Παρουσία πλήθους κόσμου, παλιών αλλά και νέων υποψηφίων, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο συνδυασμός «Σύμπραξη Δημιουργία για τη Νέα Χίο» του Δημάρχου Χίου κι εκ νέου υποψηφίου για τον Δήμο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.

Χειροκροτούμενος ήδη από την είσοδό του και συνοδευόμενος από τα εγγόνια του, όπως ακριβώς έκανε και το 2019, ο Σταμάτης Κάρμαντζης απηύθυνε θερμό χαιρετισμό, ευχαριστώντας τους παριστάμενους για την στήριξη και την αγάπη τους στο πρόσωπό τους.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2023

Μαραθώνιος με υψηλές ταχύτητες

Ο Σταμάτης Κάρμαντζης, ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αποτίμηση της 4ετίας που πέρασε, χαρακτηρίζοντάς την ως μαραθώνιο με υψηλές ταχύτητες αναμέτρησης, εξαιτίας όπως είπε ημιτελών έργων που κινδύνευαν να χαθούν.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην απλή αναλογική λέγοντας ότι «αποδείχθηκε όχι μόνο αναποτελεσματική αλλά και καταστροφική αφού μονίμως κάθε ενωτική προσπάθεια κατέληγε σε αδιέξοδο και έπεφτε στο κενό».

Ο ίδιος για μία ακόμη φορά εξαπέλυσε τα πυρά του στις αντιπολιτεύσεις λέγοντας ότι, τους ζήτησε εξαρχής και μετ’ επιτάσεως συνεργασία την οποία αρνήθηκαν σθεναρά και αδικαιολόγητα, εμμένοντας στην άγονη και στείρα  αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.

«Όπως αρνήθηκαν και πολέμησαν και κάθε πρωτοβουλία και εργαλείο για την προαγωγή έργου και την αντιμετώπιση των χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνται», ανέφερε ο κ. Κάρμαντζης.  

Οι πολίτες βλέπουν μετρήσιμο έργο

Λίγο αργότερα ο Δήμαρχος Χίου, αναφέρθηκε στο έργο της δημοτικής αρχής, λέγοντας ότι είναι έργο απτό, μετρήσιμο και καταγεγραμμένο το οποίο είναι ορατό από τους πολίτες οι οποίοι «καθημερινά και αναγνωρίζουν τα τεράστια βήματα που έχουν γίνει στις υποδομές, την πρόοδο των μεγάλων έργων, την αναβάθμιση της καθημερινότητας σε όλα τα επίπεδα».

Live - Παρουσίαση συνδυασμού Σταμάτη Κάρμαντζη

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ξενοδοχείο Χανδρής την παρουσίαση του συνδυασμού του Σταμάτη Κάρμαντζη

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2023

Η πρόταση για την επόμενη 4ετία

Ο Σταμάτης Κάρμαντζης, στάθηκε ιδιαίτερα στους βασικούς άξονες του συνδυασμού του για την επόμενη 4ετία, λέγοντας ότι δεν αρκείται στα πεπραγμένα αλλά στοχεύει στο μέλλον και στη συνέχεια του στρατηγικού του σχεδιασμού «χωρίς «θα» αλλά με «να»».

Αναφερόμενος στους άξονες τους συνόψισε στα εξής σημεία:

 • Συνέχεια έργων υποδομών στη Χίο
 • Επίλυση του υδρευτικού, ένα κεφαλαιώδες ζήτημα για το νησί το οποίο το αντιμετωπίζουμε ολιστικά
 • Οδοποιΐα, έχουμε ξεκινήσει δυναμικά με γενναίες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, με στόχο την οδική ασφάλεια
 • Περιβάλλον – Ανακύκλωση - Πράσινες πολιτικές - Εξοικονόμηση Ενέργειας– Ηλεκτροκίνηση – smartcities αποτελούν πεδία των οποίων θέσαμε τις βάσεις, προχωρώντας στη σύγχρονη εποχή
 • Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (που αφορά 10 χρόνια έργων), ένα σπουδαίο όραμα αναβάθμισης του νησιού μας που στοχεύει στη βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη σε σχέση με τις υποδομές, και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τις μετακινήσεις, την τις αναπλάσεις κτηρίων και κοινόχρηστων χώρων και γενικότερα την αξιοποίηση κάθε τοπικής πρωτοβουλίας που άπτεται της βιωσιμότητας και της αειφορίας. Φυσικά σε αυτό το πλαίσιο σπουδαία θέση κατέχει και το ζητούμενο της προσβασιμότητας για όλους τους πολίτες αλλά και της εναλλακτικής μετακίνησης, με στόχο τη δυνατότητα πρόσβασης σε κάθε σημείο αναφοράς. 
 • Αναβάθμιση ποιότητας ζωής–Στόχος η ποιοτική καθημερινότητα των πολιτών.
 • Ψηφιακές πολιτικές εξυπηρέτησης πολιτών, πολιτικές που ήδη έχουν ξεκινήσει και επιβάλλεται να συνεχιστούν.
 • Οι νέοι στο επίκεντρο, μέριμνα για την παιδεία, τις σχολικές υποδομές, τη ανάδειξη των ικανοτήτων των νέων μας αλλά και συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
 • Ναυτιλία – Τουρισμός - Εξωστρέφεια - Σύνδεση με Ομογένεια: Επιδιώκουμε η μοναδική ομορφιά της Χίου να προβληθεί ακόμα περισσότερο μέσα από την εξωστρέφεια αλλά και την ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητάς του νησιού μας.
 • Στήριξη τοπικής οικονομίας  και παραγωγικού τομέα
 • Στήριξη ευάλωτων ομάδων
 • Πολιτισμός – Αθλητισμός: Ανάδειξη των πολιτιστικών και αθλητικών μας φορέων και ενίσχυσή τους. Με την πεποίθηση ότι οι αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις αποτελούν πηγή έμπνευσης ηθικοπνευματικής καλλιέργειας και παιδείας δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμετα τοπικά αθλητικά και πολιτιστικάμας σωματεία, τους αθλητές και τουςκαλλιτέχνες μας.
 • Εντονότερη μέριμνα για τα χωριά σε όλα τα επίπεδα.
 • Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων υπέρ της Χίου. Είναι ήδη καταγεγραμμένη η δυνατότητα γόνιμης επικοινωνίας και προώθησης κρίσιμων αιτημάτων στα κέντρα λήψης αποφάσεων με αποτέλεσμα την πολύτιμη εισροή πόρων υπέρ του νησιού μας. Το πράξαμε και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε. Και πιο σθεναρά. Και πιο αποτελεσματικά.

Τέλος, απευθυνόμενος στους Χιώτες, δήλωσε ότι εμπιστεύεται το κριτήριό τους και ότι δεν θα θέσουν το μέλλον των παιδιών τους σε κίνδυνο.

«Δεν χρειάζομαι την εκλογή για να προσθέσω ένα ακόμα αξίωμα στην φαρέτρα των τίτλων της ζωής μου. Βρίσκομαι εδώ και καταθέτω τον εαυτό μου και την προσπάθειά μου ενώπιόν σας, γιατί θέλω να ολοκληρώσω την προσφορά μου στον τόπο μας. Από όπου πέρασα: Λιμενικό Ταμείο, Περιφέρεια, Δήμο νοικοκύρεψα και δημιούργησα μετρήσιμα και αποδεδειγμένα», κατέληξε.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ