3.10.2023 22:06

«Δίνουμε τον πιο σκληρό αγώνα για μία Χίο που θα ανήκει σε όλους»- Βίντεο

Πλήθος κόσμου στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Γιάννη Μαλαφή στην κεντρική πλατεία της πόλης

Τον τρόπο με τον οποίο θα διοικήσει τη Χίο για τα επόμενα 5 χρόνια, ανέλυσε μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό κάθε ηλικίας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας το βράδυ της Τρίτης 3 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Εμφανώς συγκινημένος από τον πρόλογο της κόρης του Μαριλένας, ο Γιάννης Μαλαφής, ευχαρίστησε την οικογένειά του αλλά και όσους έσπευσαν να δώσουν το «παρών» στην πολιτική του ομιλία, υποσχόμενος ότι μαζί θα δώσουν τον αγώνα για μία Χίο που να ανήκει σε όλους.

Όπως ανέφερε στην πολυετή του αυτοδιοικητική πορεία, επεδίωξε τη συνεργασία, είτε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες είτε με τις αντιπολιτεύσεις, διαπιστώνοντας ότι, μόνο με συνεργασία, σύμπνοια και σκληρή δουλειά μπορεί να αλλάξει η μοίρα του τόπου.

«Τέλος στα «δικά μας παιδιά» και στους εξωθεσμικούς»

Λίγο αργότερα ο Γιάννης Μαλαφής, εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της δημοτικής αρχής Κάρμαντζης, λέγοντας ότι «επί 4 χρόνια το μόνο της άγχος ήταν να διοικήσει αυτοκρατορικά και επειδή δεν είχε την πλειοψηφία, με πρόφαση την αδυναμία συνεργασίας με τις υπόλοιπες παρατάξεις, επεδίωξε υπόγειες συμφωνίες με αντάλλαγμα μια καρέκλα εξουσίας».

Παράλληλα έκανε λόγο για τακτική «δικών μας παιδιών» σημειώνοντας ότι:

«Η πρακτική αυτή βέβαια του «δούναι και λαβείν» δεν σταμάτησε μόνο στο μοίρασμα των θέσεων αλλά συνεχίστηκε καθ’όλη τη διάρκεια της τετραετίας με διορισμούς «δικών μας παιδιών» , με δίμηνες, τρίμηνες, εξάμηνες συμβάσεις σε οργανισμούς και εταιρείες του δήμου, με απευθείας αναθέσεις και με συμμετοχή εξωθεσμικών παραγόντων στα κέντρα λήψης αποφάσεων του δήμου.

Όλως τυχαίως δε, όλοι εκείνοι οι συμβασιούχοι βρέθηκαν ξαφνικά να κοσμούν με τα ονόματα τους το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του κ. Δημάρχου, ως αντίδωρον της «επιτυχημένης συνεργασίας τους»., κάποιοι δε δυστυχώς αναίσχυντα εκβιαζόμενοι».

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023

Πλήρης απαξίωση των χωριών

Ο Γιάννης Μαλαφής, συνέχισε την επίθεση στη δημοτική αρχή, αναφερόμενος στο ζήτημα της εγκατάλειψης των χωριών διερωτώμενος μεταξύ άλλων:

«Γιατί επιτρέψαμε σε εξωθεσμικούς παράγοντες να κάνουν κουμάντο στο δήμο· να δίνουν εντολές σε υπαλλήλους με αποτέλεσμα η πόλη, οι γειτονιές της, ο Βροντάδος αλλά ιδίως τα χωριά μας να είναι εντελώς απαξιωμένα;

Ξέρετε πώς νοιώθω ως πρώην δήμαρχος να βλέπω τα χωριά πλήρως εγκαταλελειμμένα, δίχως πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες , με έργα υποδομής με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση να χάνονται;

Είναι λυπηρό ότι τέσσερα ολόκληρα χρόνια κανένα αναπτυξιακό έργο δεν σχεδιάστηκε και δεν υλοποιήθηκε στα χωριά, ενώ ακόμη και έτοιμα έργα χάθηκαν είτε γιατί δεν ήταν προτεραιότητα, είτε απλά από αδιαφορία».

Άμεση πρόταση για διαίρεση της Χίου σε 3 Δήμους

Παράλληλα αναφέρθηκε και στη βασική του πρόταση για διαχωρισμό της Χίου σε 3 Δήμους, λέγοντας ότι αυτό είναι το φυσιολογικό για το μέγεθος του νησιού μας.

«Και ακόμη και αν δεν το πετύχουμε θα διοικήσουμε με μοντέλο τριών δήμων με κοινές υπηρεσίες ύδρευσης, αποχέτευσης και οικονομικών», σημείωσε.

Τα έργα

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Μαλαφής, αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα υποδομών, όπως το αεροδρόμιο, το λιμάνι της Χίου, τις λιμενικές εγκαταστάσεις των Μεστών, των Λιμνιών, της Λαγκάδας του Παντουκειούς, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή Κάρμαντζη ότι έχασε ένα σημαντικό έργο – αυτό της Μαρίνας των Λημνιών- εξαιτίας της αναλγησίας της.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη διαχείριση του νερού λέγοντας ότι για τον ίδιο αποτελεί μεγάλο στοίχημα η παροχή ποιοτικού και πόσιμου νερού.

«Σχεδιάζουμε τη δημιουργία κλειστού κυκλώματος ΚΑΘΑΡΟΥ δικτύου και σταδιακή απεξάρτηση από τα δυο παλαιά δίκτυα με μεγάλες διαρροές (60%-80%).

Η αξιοποίηση των επιφανειακών υδάτων, των πηγών που έχουν εγκαταλειφθεί, και η κατασκευή στρατηγικών έργων στη βάση του σχεδίου του αείμνηστου Γ. Καλουτά. Στελέχωση της υπηρεσίας της ΔΕΥΑΝΧ με επαρκές επιστημονικό προσωπικό και επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής», σημείωσε.

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε για την ανάγκη στήριξης του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, της ναυτιλίας, της καλλιέργειας της Μαστίχας αλλά και στην ανάγκη χωροταξικού σχεδιασμού με στόχο την εκπόνηση αναπτυξιακών πλάνων.

Τέλος ο Γιάννης Μαλαφή ζήτησε από τους Χιώτες και τις Χιώτισσες τη στήριξή του, υποσχόμενος ότι θα είναι ο Δήμαρχος που ποτέ δεν θα αρνηθεί να συναντηθεί και να συζητήσει μαζί τους.

«Δώστε μας την εντολή να φτάσουμε τη Χίο μας ψηλά. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε το νησί μας να λάβει τη θέση που του αξίζει.

Εμπιστευτείτε μας και εμείς δεσμευόμαστε ότι θα τηρήσουμε στο ακέραιο την εντολή που θα μας δώσετε για έναν δήμο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», είπε εν μέσω χειροκροτημάτων.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ