24.8.2023 13:31

Άνω - κάτω το ΠΑΣΟΚ στη Χίο για την σανίδα σωτηρίας Χοχλάκα στον ΣΥΡΙΖΑ

Η είδηση της πιθανής συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ήταν ήδη γνωστή εδώ και καιρό.

Αυτό ωστόσο που δεν ήταν γνωστό, ήταν ότι, η συγκεκριμένη εξέλιξη ξεκίνησε από την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ Βάσω Χοχλάκα η οποία, αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να μην μπορέσει να συμπληρώσει ψηφοδέλτιο, αποτάθηκε σε στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, προσπαθώντας να δημιουργηθούν εξελίξεις χωρίς καν σε κεντρικό επίπεδο το ΠΑΣΟΚ να γνωρίζει το παραμικρό.

Πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, όπως είναι εύκολα αντιληπτό, έγινε θερμά αποδεκτή στις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε Λέσβο και Χίο για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον διότι, με διαλυμένες και άφαντες τις τοπικές οργανώσεις μετά τη βαριά ήττα των εκλογών, η προοπτική παρουσίας στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του Βορείου Αιγαίου δίνει το πολυπόθητο «φιλί της ζωής», κρατώντας τον ΣΥΡΙΖΑ στον προσκήνιο, που είναι αδύνατο από μόνος του να στήσει ψηφοδέλτιο.

Ο δεύτερος λόγος, αφορά κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ Χίου, αφού μία πιθανή σύμπραξη με την Βάσω Χοχλάκα και το ΠΑΣΟΚ θα αποδυναμώσει αναμενόμενα το ψηφοδέλτιο του Υποψηφίου Δημάρχου Κώστα Τριαντάφυλλου, με μετακίνηση στελεχών από το δημοτικό στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο, κάτι που αποτελεί βασικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ Χίου μιας κι επίσημα πλέον στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον Γιάννη Μαλαφή.

«Δεν θα αναστήσουμε εμείς τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ήδη πάντως στη βάση του ΠΑΣΟΚ στη Χίο, επικρατεί αναβρασμός, θεωρώντας ότι, η Βάσω Χοχλάκα κινείται εντελώς αυτόνομα εξυπηρετώντας την προσωπική της πολιτική τακτική, χωρίς να μελετά τις επιπτώσεις που έχουν οι κινήσεις της σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Μάλιστα η πλειονότητα των μελών της Ν.Ε. Χίου του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δηλώνει αρνητική στο κομμάτι της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά διαμηνύει ότι με κανένα τρόπο δεν θα συνηγορήσουν στην πολιτική ανάσταση του ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο, τη στιγμή μάλιστα που η εδώ και καιρό άφαντη Ν.Ε. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιδίδεται σε πολιτικά μαγειρέματα πίσω από κλειστές πόρτες.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ