29.9.2023 12:08

Άννα Βερνιώτου: Να συνεχιστεί η ακτοπλοϊκή επικοινωνία των Ψαρών με τη Βολισσό και τους χειμερινούς μήνες

Το συνταξίδευμα της αντιπροσωπείας της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου στα Ψαρά ,με εργάτες οικοδομής, με υπαλλήλους της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Χίου, που πήγαιναν να υποστηρίξουν το έργο του Δήμου Ψαρών, τουρίστες Έλληνες και Ιταλοί συνολικά αρκετές δεκάδες επιβάτες, μας οδήγησε να ανοίξουμε το ζήτημα της μεγάλης σπουδαιότητας που διαδραματίζει το δρομολόγιο απ’ τη Βολισσό, μαζί τους, αλλά και τους κατοίκους του νησιού στη συνέχεια.

Η βδομαδιάτική ακτοπλοϊκή σύνδεση των Ψαρών με τη Χίο, μέσω Βολισσού αποτελεί μια σημαντική ανάσα στη ζωή των απομονωμένων κατοίκων του νησιού, αφού τους δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιούν τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους ( γιατροί- εφορία, αγορά προϊόντων κλπ)με τις υπηρεσίες και δεν υποχρεώνονται να διανυκτερεύουν στη Χίο και αντίστοιχα στα Ψαρά οι εκατοντάδες επισκέπτες ,που ανέβηκαν έδωσαν πολύπλευρη ζωή στον τόπο ή οι υπάλληλοι. Η συνέχιση της σύνδεσης κατά τους χειμερινούς μήνες αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου θέτει το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Ψαρών με τη Χίο ,μέσω Βολισού κατά τους χειμερινούς μήνες και καλεί και τους κατοίκους του νησιού να το διεκδικήσουν απ’ την κεντρική κυβέρνηση. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου θα αγωνιστεί μέσα και έξω απ’ το Περιφερειακό συμβούλιο Β. Αιγαίου για υλοποιηθεί η αναγκαιότητα αυτή για τους κατοίκους του ακριτικού μας νησιού.

Άννα Βερνιώτου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ