27.5.2019 11:21

Υπόθεση άνω των τριών η πλειοψηφία στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

Θα απαιτηθεί υπέρβαση από τουλάχιστον 3 συνδυασμούς για να αποφευχθεί η ακυβερνησία

Περιπλέκει τα πράγματα στον Δήμο Χίου η απλή αναλογική αφού η ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών οδηγεί στο συμπέρασμα ότι προκειμένου να επιτευχθεί η πλειοψηφία των 21 εδρών (από τις συνολικά 41 του Δημοτικού Συμβουλίου), θα χρειαστεί να συνεργαστούν όχι 2 αλλά 3 ή και 4 παρατάξεις.

Τα σενάρια

Το πρώτο σενάριο είναι η εκλογή του Σταμάτη Κάρμαντζη στο τιμόνι του Δήμου Χίου. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του Β’ γύρου κι εφόσον του δοθεί η εντολή από τον Χιώτη Δημότη θα πρέπει να αναζητήσει συμμαχίες σε άλλους συνδυασμούς.

Με δεδομένο ότι ο ίδιος κατέχει 12 έδρες θα πρέπει να αναζητήσει ακόμα 9 έδρες. Αν πάρει τις 6 έδρες του Γ. Καραβασίλη θα βρεθεί στις 18 και θα πρέπει να αναζητήσει ακόμα 3 έδρες από τους Κ. Τριαντάφυλλο, Στ. Μανόλη και Δ. Αντωνόγλου κάτι που είναι αρκετά δύσκολο με τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

Στην περίπτωση που επόμενος Δήμαρχος είναι ο Κώστας Τριαντάφυλλος που κατέχει 10 έδρες, τότε θα πρέπει να αναζητήσει 11 ακόμα έδρες. Αν τελικά συνεργαστεί με τον Μ. Βουρνού κάτι που ως σενάριο δεν αποκλείεται, θα ανέβει στις 19 έδρες και τότε θα πρέπει να αναζητήσει ακόμα 2 έδρες που μπορεί να προέλθουν είτε από τον Στ. Κάρμαντζη είτε από τους δύο συνδυασμούς του Μ. Στάθη και του Δ. Αντωνόγλου καθώς απίθανη θεωρείται η συνεργασία με τον Γ. Καραβασίλη.

Σε όλη αυτή τη συζήτηση η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ξεκαθαρίσει ότι μετεκλογικά θα συνεργαστεί κατά περίπτωση προς την κατεύθυνση της επίλυσης προβλημάτων του πολίτη της Χίου.

Αν παρόλες τις προσπάθειες δεν ευοδώσει καμία συνεργασία τότε όπως όλα δείχνουν οι αποφάσεις θα λαμβάνονται κατά περίπτωση με ανοιχτό το ενδεχόμενο σε κορυφαία θέματα όπως η ψήφιση Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος να μένουν στον «αέρα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ