26.5.2019 17:43

Το Politischios.gr στα εκλογικά τμήματα της Χίου

Η αποχή, τα προβλήματα και οι πρώτες διαπιστώσεις

Ολοκληρώνεται σε λίγη ώρα η 12ωρη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες καθώς και για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο "π" βρέθηκε στα εκλογικά κέντρα σε Βροντάδο και πόλη καταγράφοντας τον παλμό των εκλογών μέσα από μία σειρά βίντεο. 

Οι διαπιστώσεις

Η εκλογική διαδικασία κύλισε ομαλά στα περισσότερα εκλογικά τμήματα του νησιού, χωρίς όμως να λείπουν τα προβλήματα όπως η έλλειψη δικαστικών αντιπροσώπων και μελών εφορευτικών επιτροπών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σε κάποια τμήματα να παρουσιάζονται μεγάλες ουρές αναμονής. Επιπλέον κυρίως τις πρωινές ώρες υπήρξαν αρκετοί συμπολίτες μας, κυρίως ηλικιωμένοι οι οποίοι ψήφισαν στις 2 πρώτες κάλπες, δηλαδή για δημοτικές και κοινοτικές εκλογές χωρίς όμως να ψηφίσουν για περιφερειακές και ευρωεκλογές που βρίσκονταν σε άλλη αίθουσα του κτιρίου. 

Τέλος υπήρξαν καταγγελίες και έλλειψη ψηφοδελτίων σε περιορισμένο αριθμό εκλογικών τμημάτων κάτι που αποδόθηκε στην έλλειψη μελών της εφορευτικής επιτροπής. 

Το εκλογικό σώμα

Σε ότι αφορά στη συμμετοχή του εκλογικού σώματος, μάλλον και αυτή τη φορά το ποσοστό της αποχής θα είναι αυξημένος εξαιτίας των εκλογικών καταλόγων που συμπεριλαμβάνουν ετεροδημότες οι οποίοι αυξάνουν το εκλογικό σώματα αριθμητικά χωρίς επί της ουσίας αυτός ο αριθμός να ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα των εκλογέων του νησιού. 

Τα αποτελέσματα

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να φθάσουν στα γραφεία της Π.Ε. Χίου λίγο μετά τις 19:00 και θα αφορούν ολιγομελή εκλογικά τμήματα κυρίως της Βόρειας Χίου. Η εκτίμηση της Περιφέρειας, με δεδομένο ότι πρέπει να καταμετρηθούν 4 διαφορετικά ψηφοδέλτια, δημοτικών, κοινοτικών, περιφερειακών και ευρωεκλογών είναι ότι η πρώτη ασφαλής εικόνα θα προκύψει περί τις 21:30 το βράδυ οπότε θα αρχίσουν να ενσωματώνονται μεγάλα εκλογικά τμήματα της Ομηρούπολης και της πόλης που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη γενικότερη εικόνα. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ