9.5.2019 9:39

Συναντήσεις υποψηφίων στελεχών Δικτύου Πολιτών με διοίκηση ΔΕΥΑΧ

Με τον πρόεδρο . Παντελή Νεαμονίτη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΥΑΝΧ  Ηλία Φόρο συναντήθηκαν χθες το πρωί, ο  υποψήφιος δήμαρχος  Μανόλης Στάθης και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και πρώην μέλος της διοίκησης της επιχείρησης  Δημήτρης Μανωλιάς.

«Το νησί μας παρά τις πολλές βροχοπτώσεις εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και στην ποσότητα αλλά και στην ποιότητα του νερού. Οι επιλογές και αστοχίες προηγούμενων δημοτικών , περιφερειακών αρχών αλλά και κυβερνήσεων σε φαραωνικά έργα οδήγησαν σε μια διασπορά ημιτελών και προβληματικών φραγμάτων κυρίως σε όλο το νησί», ανέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μανώλης Στάθης

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο φράγμα Κόρης γεφύρι, στο Φράγμα Κατράρη, στο φράγμα Φυρόλακα, στοπ Σαραπιό αλλά και στο φράγμα στον Κοντό ποταμό για το οποίο η ΔΕΥΑΝΧ έχει επικαιροποιήσει τη μελέτη.

Στη συνέχεια ζητήθηκε το ζήτημα της  τιμολογιακής πολιτικής της εταιρείας καθώς και της ποιότητας του νερού και των ελέγχων που πραγματοποιούνται από τη ΔΕΥΑΝΧ για να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του νερού που δίνεται για την ύδρευση.

Σημαντικό στοιχείο που αναδύθηκε από τη συζήτηση ήταν αυτό της κατασπατάλησης του νερού από τους δημότες και της αναγκαιότητας ευαισθητοποίησης των πολιτών όλων των ηλικιών και κυρίως των παιδιών, για την εξοικονόμηση του νερού, μέσα από προγράμματα σε σχολεία.

Δεν χρειάζεται κανείς να είναι ειδικός για να διαπιστώσει το μέγεθος της αναντιστοιχίας ανάμεσα στα εκατομμύρια που έχουν ξοδευτεί αλόγιστα σε αναποτελεσματικά έργα για το νερό στον τόπο μας, με το παραγόμενο αποτέλεσμα, σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Χίου Μανώλης Στάθης συμπληρώνοντας ότι η προσπάθεια για την επίλυση του υδρευτικού θα πρέπει να γίνει σε συμφωνία και συνεργασία όλων, μέσα από έναν ενιαίο φορέα διαχείρισης που θα παραμείνει δημοτικός.

Τα λάθη του παρελθόντος κατά τον κ. Στάθη πρέπει να παραδειγματίσουν την επόμενη δημοτική αρχή που οφείλει να αφήσει τους αυτοσχεδιασμούς και με βάση τα στοιχεία, τα επιστημονικά δεδομένα με σύνεση και συναίνεση  να σχεδιάσει την υδρευτική πολιτική του νησιού για τα επόμενα χρόνια, κλείνοντας τις πληγές του παρελθόντος και αποδίδοντας τις ευθύνες όπου κι αν αυτές υπάρχουν.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ