2.5.2019 9:36

Συνάντηση στελεχών Λαϊκής Συσπείρωσης με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιος δήμαρχος Χίου Μάρκος Σκούφαλος μαζί με τα στελέχη της παράταξης Κλαίρη Κωστάλα και Φραγκούλη Π. Κυλαδίτη, στα πλαίσια συναντήσεων με φορείς και συλλόγους που δρουν στο νησί, συναντήθηκαν με μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου και του φιλοζωικού σωματείου “H κιβωτός του Θοδωρή”, την Τρίτη 30 Απριλίου.

Άκουσαν με προσοχή τα μέλη αυτών των εθελοντικών ομάδων και τους ευχαρίστησαν για τη σημαντική πρωτοβουλία τους να τους ενημερώσουν από πρώτο χέρι για το έργο τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που δεν είναι λίγα.

Γνωστοποίησαν την προσπάθειά τους να προωθήσουν ζητήματα που αφορούν τη φιλοζωία, όπως αυτό του καταφυγίου, το οποίο θα πρέπει να λειτουργεί σε δημοτική βάση και με την απόλυτη συνεργασία του Συλλόγου τους. Όσον αφορά τη διαχείριση που γινόταν μέχρι σήμερα στα αδέσποτα, όπως η πρόβλεψη περιόδου στείρωσης και τόπου μεταφοράς του ζώου, υπήρχαν και κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για ευθανασίες. ..

Πρόθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι εν πρώτοις να υπάρξει μία στενή επαφή για αυτά τα ζητήματα, να υπάρξει ενδιαφέρον για μία διαπαιδαγώγηση που μπορεί να ξεκινήσει μέσα από τα σχολεία, με την απαραίτητη παρουσία φιλοζωικού φορέα και τη σύμπραξη του δήμου. Κατά δεύτερο λόγο ο ίδιος ο δήμος μέσα στο όλο φάσμα των δραστηριοτήτωντου να εντάξει καιμία καμπάνια αφιερωμένη στα ζώα. Το εκπαιδευτικό κομμάτι στο θέμα της φιλοζωίας προέχει, καθώς και οι ενημερωτικές συζητήσεις στην ύπαιθρο υπό την αιγίδα του δήμου, πράγμα το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει και σωστά το έθεσαν οι σύλλογοι .

Όσον αφορά την περίθαλψη των αδέσποτων η Λαϊκή Συσπείρωση την έθεσε  σε ένα διαφορετικό επίπεδο με ουσιαστικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες συλλογικές μεταξύ κτηνιάτρων, οι οποίοι θα μοιράζονται την επιστημονική γνώση και θα υπάρχει και μια συλλογική εικόνα των πραγμάτων με επιστέγασμα το δημοτικό κέντρο περίθαλψης και όχι την προσωρινή λύση ενός με σύμβαση παρεχόμενου έργου .

Απαραίτητη είναι η έγκριση στο Δ.Σ. κάθε δαπάνης που έρχεται σχετικά με την περισυλλογή, περίθαλψη και αποκατάσταση των αδέσποτων με την πρόσληψη προσωπικού.

Τα μέλη των παρευρισκόμενων φιλοζωικών φορέων κατέδειξαν το σοβαρό πρόβλημα διαμονής-στέγης μετά την ανεύρεση ενός ζώου, που τελικά καταλήγει στο σπίτι τους με οποίες συνέπειες και δυσκολίες, οικονομικές και τεχνικές μπορεί αυτό να επιφέρει στους ίδιους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση τους διαβεβαίωσε ότι τα επόμενα χρόνια, απ’ όποια θέση βρεθεί μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, είτε της συμπολίτευσης είτε της αντιπολίτευσης, παραμένει συμπαραστάτης στο έργο τους, το οποίο σηματοδοτεί τη ανθρωπιά, γι αυτό και το ΚΚΕ ψήφισε την τροποποίηση του σχετικού άρθρου του Συντάγματος με βάση τις θέσεις του φιλοζωικού κινήματος. Πρότεινε οι συγκεκριμένες έγγραφες θέσεις των παραπάνω φορέων να αποτελέσουν, αρχικά, αντικείμενο μιας θεματικής συνεδρίασης, στην οποία θα παραστούν και οι ίδιοι ως εισηγητές, με προοπτική να υλοποιηθούν έστω και κάποιες από αυτές.-

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ