20.5.2019 9:29

Περιοδεία υποψηφίων Λαϊκής Συσπείρωσης στα Νένητα,τον Καταρράκτη και τη Βολισσό

Στα Νένητα και στον Καταρράκτη και τη Βολισσό  βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα  οι  υποψήφιοι στο Περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Οι υποψήφιοι συζήτησαν με τους κατοίκους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση (ανεργία, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ύφεση, συντάξεις πείνας κ.λπ.)αλλά και εκείνα που  έχουν σχέση με τις υπάρχουσες περιφερειακές και δημοτικές υποδομές και υπηρεσίες.Δόθηκε έμφαση στα προβλήματα των μαστιχοπαραγωγών και στο καθεστώτος που σήμερα επικρατεί στην παραγωγή του προϊόντος και τη διατήρηση της αναγκαστικότητας του συνεταιρισμού.

Τονίστηκε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση βρίσκεται πάντα στο πλευρό του αγρότη, του επαγγελματία, του επαγγελματοβιοτέχνη, του νέου, του άνεργου, του συνταξιούχου και φυσικά  είναι η παράταξη που δεν θυμάται  το λαό και τις ανάγκες του μόνο στις εκλογές αλλά σε καθημερινή βάση και δίνει μάχη γι’ αυτούς  και μέσα στο Δημοτικό και μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Κλείνοντας αναφέρθηκε ο ενιαίος χαρακτήρας που έχουν οι δημοτικές, οι περιφερειακές και οι ευρωεκλογές και συνεπώς συνδεδεμένη και ενιαία πρέπει να είναι και η ψήφος σε κάθε περίπτωση,ώστε η μία να μην αναιρεί την άλλη, στηρίζοντας ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και Λαϊκή  Συσπείρωση  σε Δήμο και Περιφέρεια.-

Παράλληλα στη Βολισσό ο υποψήφιος δήμαρχος Μάρκος Σκούφαλος μαζί με την Κλαίρη Κωστάλα, τον Φραγκούλη Κυλαδίτη και την Ελένη Κωστάλα, συναντήθηκαν με  στελέχη και υποψηφίους του συνδυασμού του αυτόνομου τοπικού συμβουλίου "Η Βολισσός αλλάΖΕΙ" (Σωτήρη Θεοδώρου, Καίτης Κυλαδίτη, Ευγενίας Λαγού και Σωτήρη Παραδείση).

Οι υποψήφιοι του ως άνω τοπικού συμβουλίου αναφέρθηκαν στους στόχους τους όσον αφορά το δημογραφικό, που έχει ως αποτέλεσμα την ερημοποίηση της Βολισσού, την προστασία του περιβάλλοντος, τη διαχείριση και αξιοποίηση υδάτινων πόρων, την τουριστική ανάπτυξη, το θεματικό τουρισμό(περιπατητικός θρησκευτικός, τουριστικό καταφύγιο και μαρίνα) και τον πρωτογενή τομέα.

Όσον αφορά το δημογραφικό συμφωνήσαμε και προτείναμε ότι πρέπει να γίνει επιδότηση ενοικίων ως κίνητρο και για τους εκπαιδευτικούς και για τις οικογένειες των μαθητών και όσων υπαλλήλων ή επαγγελματιών επιλέγουν τη Βολισσό ως τόπο μόνιμης διαμονής και δουλειάς. Επίσης θίξαμε το θέμα της μεταφοράς των μαθητών από χωριά της Αμανής προς τη Βολισσό, που μέχρι σήμερα χρονίζει, αφού δεν έχει λυθεί επαρκώς και αναφέραμε τις ενέργειές μας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο προς αυτή την κατεύθυνση.

Για το πολυδύναμο –στα λόγια - ιατρείο καθώς και τη μεταφορά ασθενών από την περιοχή προς το νοσοκομείο Χίου που γίνεται με εθελοντή οδηγό, τονίσαμε ότι αποτελεί και αρμοδιότητα του δήμου, παρόλο πού την αποποιείται. Έτσι θέσαμε το θέμα διεκδίκησης μόνιμου οδηγού του ασθενοφόρου καθώς και την πλήρη στελέχωση του ιατρείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό,  με πιέσεις προς τη σωστή πάντα κατεύθυνση. Ως Λαϊκή Συσπείρωση είχαμε βάλει το θέμα των αγροτικών ιατρείων για όλα τα χωριά του Δήμου Χίου στο Δ.Σ. ως θέμα αιχμής.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ