29.5.2019 12:05

Οι συμπολίτες μας δεν χειραγωγούνται

Απόφαση Συνέλευσης Χιακής Συμπολιτείας

Στις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη της Χιακής Συμπολιτείας πέτυχε το στόχο της, την εκπροσώπησή της στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χίου.  Δίνοντας έναν δύσκολο αγώνα, χωρίς μέσα, προνομιακές προσβάσεις και κομματικές πλάτες, καταφέραμε να είμαστε παρόντες και παρούσες για δεύτερη συνεχόμενη δημοτική θητεία. Η Χιακή Συμπολιτεία, προτάσσοντας πάντα αξίες και αρχές, είναι εδώ για να συνεχίσει να είναι «η διαφορετική φωνή όσων δεν έχουν φωνή».

Ευχαριστούμε τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες που αντιστάθηκαν στην πόλωση, στα θεωρήματα περί «χαμένης ψήφου», σε πιέσεις και κομματισμό και μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Δουλεύοντας συλλογικά, με εναλλαγή στις αιρετές θέσεις, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, θα συνεχίζουμε να εκπροσωπούμε ένα υπαρκτό κοινωνικό ρεύμα στη Χίο, με πίστη στις αρχές της αριστεράς, της οικολογίας, της αλληλεγγύης, του πολιτισμού. Σε ένα δημοτικό συμβούλιο με όλο και πιο συντηρητικές αποχρώσεις η εναλλακτική, αγωνιστική και  προοδευτική παρουσία μας είναι η εντολή που καλούμαστε να υπηρετήσουμε.

Μπροστά στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών οφείλουμε να κάνουμε γνωστά τα εξής:

  • Είναι έξω και πέρα από τις αρχές μας η υπόδειξη σε συμπολίτες μας για το αν και τι θα ψηφίσουν σε μια διαδικασία στην οποία δεν συμμετέχουμε. Οι συμπολίτες και οι συμπολίτισσές μας δεν χειραγωγούνται, έχουν τη δική τους κρίση και φυσικά θα πράξουν σύμφωνα με αυτή.
  • Δεν εγκλωβιζόμαστε σε λογικές διλημμάτων που πρεσβεύουν ότι «το μη χείρον βέλτιστον» και ψάχνουν εναγωνίως για «το μικρότερο κακό». Ως παράταξη δεν δίνουμε καμιά απολύτως «γραμμή» και δεν υποτιμούμε τους ανθρώπους που μας στήριξαν στον α γύρο. Οι προσωπικές επιλογές είναι βεβαίως απολύτως σεβαστές.
  • Πολύ δε περισσότερο, δεν συμμετέχουμε ούτε σε παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις ούτε σε υπόγειες συναλλαγές. Η υπόθεση των συγκλίσεων στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο πρέπει να είναι διαφανής, να στηρίζεται σε καθαρές πολιτικές θέσεις και όχι σε «δούναι και λαβείν». Τις όποιες τέτοιες συναλλαγές θα τις αποκαλύπτουμε με σταθερότητα και συνέπεια.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ