20.4.2019 11:47

Οι πρώτοι υποψήφιοι και υποψήφιες της Χιακής Συμπολιτείας

Η Χιακή Συμπολιτεία, που κατεβαίνει με συλλογική εκπροσώπηση στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, ανακοίνωσε σήμερα τα πρώτα ονόματα που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό της.

Η Χιακή Συμπολιτεία, υπενθυμίζεται, με μια υψηλού συμβολισμού πολιτική κίνηση κατεβαίνει με συλλογική εκπροσώπηση στις προσεχείς εκλογές. Έτσι, δεν έχει έναν μόνο επικεφαλής, αλλά τέσσερις που θα εναλλαχθούν στις θέσεις του δημοτικού συμβουλίου: τον καθηγητή πληροφορικής Δημήτρη Αντωνόγλου, που θα δηλωθεί και τυπικά υποψήφιος δήμαρχος όπως απαιτεί η νομοθεσία, τη φιλόλογο Ελένη Μενεξέ, το μουσικό Παντελή Καβύρη και την ερευνήτριαΕρμιόνη Φρεζούλη.

Τα νέα ονόματα

Η δημοτική παράταξη, που τα τελευταία 4,5 χρόνια έκανε αισθητή την παρουσία της με τις δύο δημοτικές της συμβούλους – την Ερμιόνη Φρεζούλη και τη Δέσποινα Τσαρδάκα - και τις καίριες παρεμβάσεις τους στο ΔΣ του δήμου Χίου, ανακοίνωσε σήμερα μερικά ακόμα από τα ονόματα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό της.

Η γιατρός του ΕΣΥ Ιουλία Χαλιορή, ο φιλόλογος και ηθοποιός Μιχάλης Ανεζίρης, ο Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, πολιτικός μηχανικός δομικών έργων, η καθηγήτρια Σόφη Καββάδα, ο περιφερειακός υπάλληλος και συγγραφέας Κώστας Ζαφείρης, η συνταξιούχος δασκάλα  Ειρήνη Κουτσουλιά Σφυράκη είναι ανάμεσα σε εκείνους κι εκείνες που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της Συμπολιτείας.

Στην ίδια προσπάθεια για «να ακουστεί η διαφορετική φωνή της Χίου», συμμετέχουν η αρχαιολόγος και δημοτική σύμβουλος Δέσποινα Τσαρδάκα, ο Πολύκαρπος Σκαπινάκης, καθηγητής πληροφορικής, ο Γιάννης Βούλγαρης, βιβλιοπώλης, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φρεζούλης, ο Δημήτρης Λαβατσής, συνταξιούχος ιδιωτικός υπάλληλος, καθώς και η Μίνα Μάντικα, συντηρήτρια αρχαιοτήτων.

O Κώστας Σιδεράτος, έμπορος παραδοσιακών-βιολογικών προϊόντων, ο  καθηγητής πανεπιστημίου Τέλης Τύμπας, η Ελένη Μικέδη, φύλακας μουσείων & αρχαιολογικών χώρων, η Τούλα Πουπάλου, δημόσιος υπάλληλος, ο Γιώργος Πολίτης, διαχειριστής υπολογιστικών  συστημάτων, ο Κώστας Πολίτσης, πληροφορικός-ιδιωτικός υπάλληλος, κλείνουν τον πρώτο κύκλο ανακοινώσεων υποψηφιοτήτων της Χιακής Συμπολιτείας.

Η δημοτική παράταξη επαναλαμβάνει με την ευκαιρία μια βασική της θέση:  «Δεν πιστεύουμε στους επαγγελματίες της πολιτικής,  ούτε στους “ειδικούς”. Θεωρούμε ότι όλοι και όλες που συμμετέχουν στη Χιακή Συμπολιτεία μπορούν να εκπροσωπήσουν τις κοινές μας αξίες και τους κοινούς μας αγώνες» - και καλεί τους πολίτες της Χίου να στηρίξουν και να συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια, για τη Χίο της αλληλεγγύης, της οικολογίας, του πολιτισμού - για ένα Δήμο φωνή αντίστασης και διεκδίκησης.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ