6.5.2019 21:41

Οι απώλειες των υποψηφίων συνδυασμών

Ποιοι τελικά αποφάσισαν να μην κατέβουν στον αυτοδιοικητικό στίβο στερώντας πολύτιμους ψήφους στους συνδυασμούς τους

Ένα 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων και τα φώτα είναι στραμμένα σε εκείνα τα πρόσωπα που θα σηκώσουν το μεγάλο βάρος της συλλογής σταυρών ανά Δημοτική Ενότητα.

Μία πιο προσεκτική ματιά στα ψηφοδέλτια καθώς και το έντονο πολιτικό παρασκήνιο των τελευταίων ωρών φέρνει στο φως κι εκείνες τις περιπτώσεις στελεχών που αποφάσισαν να μην κατέβουν στον αυτοδιοικητικό στίβο στερώντας από τους συνδυασμούς τους πολύτιμες ψήφους.

Στο στρατόπεδο του Μανώλη Βουρνού, καταγράφονται δύο σημαντικές απώλειες καθώς δύο βασικά και προβεβλημένα στελέχη με παγχιακή αποδοχή και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Γεωργιάδης καθώς και ο αντιδήμαρχος Απόστολος Τζιώτης, αποφάσισαν παρά τις πιέσεις που τους ασκήθηκαν να αποσυρθούν από την τοπική πολιτική σκηνή. Τη απόφασή τους μάλιστα είχαν προαναγγείλει ο μεν πρώτος με έμμεσο τρόπο και ο δεύτερος ξεκάθαρα μέσα από προ μηνών συνέντευξή τους στο politischios.gr. Επιπλέον σημαντική απώλεια θεωρείται και η πρώην Πρόεδρος του Ομηρείου Εύη Καλκούνη, η οποία αποφάσισε να μη συμμετέχει στις εκλογές, παίρνοντας μεταγραφή για το γραφείο του Νότη Μηταράκη. 

Μία σημαντική απώλεια αποτελεί για τον συνδυασμό Καραβασίλη και η μη κάθοδος του Μανώλη Χαβιάρα, ενός επιχειρηματία με ενεργή κι επιτυχημένη πορεία. Μάλιστα μετά την ανακοίνωση των ονομάτων επικράτησε έκπληξη στα αντίπαλα στρατόπεδα καθώς θεωρούσαν δεδομένη την κάθοδο Χαβιάρα στο κεντρικό ψηφοδέλτιο. Ο ίδιος πάντως το βράδυ της κατάθεσης των ψηφοδελτίων ήταν από τα πρώτα στελέχη που εμφανίστηκαν στο Πρωτοδικείο ενώ ενδεικτικό της στήριξής του στον συνδυασμό "Χίος Μπροστά" είναι το γεγονός ότι είναι το πρόσωπο που εμφανίστηκε μπροστά στην κάμερα προκειμένου να αναγγείλει την κατάθεση των υποψηφιοτήτων. 

Από το πολιτικό παρασκήνιο δεν λείπει και η κοινή απόφαση Μικέ Γιαννάρα και Κώστα Τριαντάφυλλου για μη κάθοδο του πρώτου στις εκλογές με τη «Συμμαχία Αξιών». Μέχρι και την τελευταία στιγμή οι δύο άνδρες βρίσκονταν σε ανοιχτή επικοινωνία, αποφασίζοντας 2 ώρες πριν τις εκλογές να χωρίσουν τους δρόμους τους, με τον Μικέ Γιαννάρα όμως να σπεύδει να δηλώσει ότι ακόμα κι έτσι θα στηρίξει τον συνδυασμό Τριαντάφυλλου με όλες του τις δυνάμεις.

Στον συνδυασμό Τριαντάφυλλου απουσιάζει και το όνομα του Θοδωρή Καλλέργη, ο οποίος αν και είναι στον στενό πυρήνα της Συμμαχίας Αξιών, δεν κατεβαίνει στον εκλογικό στίβο με δεδομένο ότι ο πατέρας του Γιώργος Καλλέργης είναι από τα βασικά στελέχη του συνδυασμού «Χίος Μπροστά» του Γιάννη Καραβασίλη.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ