18.5.2019 12:02

«Ο Γ. Καραβασίλης είναι η δημοκρατικότερη έκφραση μίας προσωπικότητας»

Η Μαρία Βασίλη- Παπαγεωργάκη υποψήφια στα Μαστιχοχώρια με τον συνδυασμό «Χίος Μπροστά» εξηγεί τους λόγους που πήρε την απόφαση να ασχοληθεί για πρώτη φορά με την αυτοδιοίκηση.

Η Μαρία Βασίλη - Παπαγεωργάκη είναι μία δραστήρια μητέρα δύο παιδιών, που σε αυτές τις εκλογές αποφάσισε να είναι υποψήφια με τον συνδυασμό «Χίος Μπροστά», του Γιάννη Καραβασίλη, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για αυτά. Σύζυγος, μητέρα, μαστιχοπαραγωγός και παράλληλα ενεργή σε Διοικητικά Συμβούλια αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων, καθώς και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καμποχώρων, η Μαρία είναι έτοιμη να δώσει τον δικό της αγώνα για ένα πιο υγιές περιβάλλον, που θα μπορεί σε μερικά χρόνια να κρατήσει τα παιδιά της κι όχι μόνο στο νησί.

Πως προέκυψε η εμπλοκή μου

Η εμπλοκή μου με τα κοινά ήταν μία δύσκολη και πολύμηνη απόφαση. Απόλυτα συνειδητοποιημένη για την κατάσταση που επικρατεί, αποφάσισα ότι θέλω να μπω σε αυτό το μετερίζι για να μπορώ να έχω λόγω στις αποφάσεις που παίρνονται για εμάς και κυρίως τα παιδιά μας. Μέχρι σήμερα όλα γίνονται χωρίς τη δική μας συναίνεση και βούληση. Με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Καραβασίλη, θα έχω δικαίωμα να εκφράζω τη γνώμη μου.

Γιατί με τον Γ. Καραβασίλη

Ο Γιάννης Καραβασίλης είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ένας επιτυχημένος οικογενειάρχης, ένας σοβαρός και μετρημένος άνθρωπος, που ο κόσμος σέβεται και αγαπά. Το βασικό χαρακτηριστικό του όμως είναι ότι ξέρει να ακούει και να δίνει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν, θα έλεγα ότι είναι η προσωποποίηση της δημοκρατικότατης έκφρασης μιας προσωπικότητας. Αυτός είναι ο λόγος που επέλεξα να είμαι υποψήφια με τον συνδυασμό του.

Ποιους εκφράζει η «Χίος Μπροστά»

Η δημοτική μας παράταξη έρχεται να εκφράσει όλους εκείνους που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους αυτοδιοικητικούς αυτά τα χρόνια. Η κάθοδος μας στις εκλογές αυτές ήταν μία απόφαση που πήραμε κατόπιν απαίτησης του κόσμου. Όλοι εκείνοι που έβλεπαν τη δράση μας και την ενέργεια μας, όλοι εκείνοι που έβλεπαν μία ομάδα να προσπαθεί για μία καλύτερη Χίο, είναι αυτοί που σήμερα είναι κοντά μας και μας στηρίζουν, αφού έχουν δείξει απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Καραβασίλη αλλά και στο δικό μας.  Αν έλεγα ότι στη Χίο τα επόμενα χρόνια θέλω να αλλάξουν τα πάντα, ίσως να ήταν υπερβολή, γιατί δεν θέλω να αλλάξουν οι Χιώτες. Θέλω οι συμπολίτες μου και τα παιδιά αυτών να μείνουν εδώ γιατί έτσι ίσως καταφέρουμε να λύσουμε ένα μέρος του δημογραφικού και να μπορέσει να υπάρξει μία παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου.

«5+1 άξονες»

Το πρόγραμμα μας είναι απλό, ουσιαστικό, απολύτως κατανοητό και το κυριότερο υλοποιήσιμο. Είναι ένα πρόγραμμα που συντάχθηκε κατόπιν πολύμηνης εργασίας πολλών ανθρώπων. Αυτό που πρεσβεύουμε είναι οι «5+1 άξονες». Ο πρώτος ανήκει στην παραγωγική ανασυγκρότηση, ο δεύτερος στον νέο τρόπο διακυβέρνησης, ακολουθούν οι υποδομές, η ποιότητα ζωής, ο δημόσιος χώρος, ο πολιτισμός, η κοινωνική πολιτική και αλληλεγγύη και τέλος οι οριζόντιες δράσεις που μπορούν να γίνουν. Αυτό που πιστεύω είναι ότι ο Γιάννης Καραβασίλης θα ηγηθεί του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί σαν προσωπικότητα έχει όλα τα προσόντα να βοηθήσει τον τόπο και να ενώσει όλους όσους συμμετέχουν σε αυτό. Επομένως, θεωρώ ότι με την είσοδο μας στο Δημοτικό Συμβούλιο θα αλλάξουν αν όχι τα πάντα… σχεδόν τα πάντα. 

«Θέλουμε η Χίος να πάει μπροστά»

Ο σκοπός του συνδυασμού μας είναι να εφαρμόσει το πρόγραμμα του. Η απλή αναλογική φέρνει συγκλίσεις κάτι που ο συνδυασμός μας δεν φοβάται γιατί όλοι είμαστε άνθρωποι της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Επομένως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με όλους, γιατί πιστεύω ότι ο σκοπός και των υπόλοιπων 6 παρατάξεων είναι το καλύτερο μέλλον του νησιού μας. Αυτό που θέλουμε είναι να πάμε τη Χίο μπροστά, όπως ακριβώς είναι και το όνομα του συνδυασμού μας.

Κίνητρα στους νέους των χωριών

Είμαι υποψήφια στη Δημοτική Ενότητα Μαστιχοχωρίων. Αυτό που καταλαβαίνω από τα χωριά της Νότιας Χίου, όχι τόσο όσο της Βόρειας φυσικά, αλλά και αυτά ζουν υπό τον φόβο της εγκατάλειψης από τους νέους ανθρώπους. Θέλουν να μείνουν και να δραστηριοποιηθούν στα χωριά τους, στον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, αλλά αυτό που τους λείπει είναι το κίνητρο. Και αυτό θέλω να πιστεύω ότι θα τους το δώσουμε εμείς.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ