18.2.2019 15:23

Ο άξονας της τυφλής εμπιστοσύνης και οι φίλοι για τα δύσκολα

Απ’ την αρχή ο πάντα αθόρυβος πρώην βουλευτής, Γιάννης Κοσμίδης, είχε δει στο πρόσωπο του Μαν. Βουρνού τη νοητή συνέχεια του διαχωρισμού που υιοθέτησαν τα πρωτοκλασάτα στελέχη που συμπορεύτηκαν με τον αείμνηστο Καλουτά και όρισαν τον εαυτό τους ως θεματοφύλακα του έργου του και των … πνευματικών του δικαιωμάτων.

Πάντοτε αθόρυβα ο πρώην βουλευτής επιχείρησε να στηρίξει τη δημοτική αρχή κι ο δήμαρχος, με τη διαμεσολάβηση και του επιστήθιου Παντ. Καμπούρη, έβλεπε στο πρόσωπο του το κύρος που θα τον νουθετεί. Κάπως έτσι, στην αρχή της δημοτικής θητείας, προέκυψε Αντώνης Μήλιας, που θεωρήθηκε Κοσμιδική υπόδειξη,  ως ειδικός γραμματέας στο Δήμο Χίου κι ας μην βγήκε η αρχική συνεργασία τόσο επιτυχημένη, όπως την είχαν από κοινού οραματιστεί. Η συνέχεια γνωστή: η συνεργασία Βουρνού – Μήλια διακόπηκε, χωρίς ποτέ να εμφανιστούν δημοσίως οι αιτίες.

Οι φίλοι για τα δύσκολα

Ωστόσο το αποτυχημένο πείραμα Μήλια δεν διέκοψε τον άξονα της τυφλής εμπιστοσύνης μεταξύ δημάρχου και πρώην βουλευτή. Βιώνοντας μια δύσκολη περίοδο προσπάθειας ανατροπής ενός δυσμενούς για τον ίδιο κλίμα, ο δήμαρχος ζήτησε τη δημόσια στήριξη του Γ. Κοσμίδη, με εμφανή του τοποθέτηση στο υπό κατάρτιση ψηφοδέλτιο της «Πρωτοβουλίας».

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι πιθανότητα να προταθεί σε έναν πρώην βουλευτή του κύρους του Γιάννη Κοσμίδη η συμμετοχή σε ένα δημοτικό ψηφοδέλτιο, ως δημοτικός σύμβουλος, ήταν από μόνη της υποτιμητική. Για αυτό και η πρόταση υποβλήθηκε στο έτερον ήμισυ του βουλευτή, τη Φένια Χαλιωρή.

Να το ξεκαθαρίσουμε: η Φένια είναι ο ορισμός της αυτοκέφαλης προσωπικότητας, δεν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να έκανε κάτι με το ζόρι, αν κι η ίδια δεν το επιθυμούσε. Αντιλαμβανόμενη κι εκείνη ότι οι φίλοι είναι για τα δύσκολα αποδέχθηκε την πρόταση και θα είναι μια από τις … νέες εισόδους στο δημοτικό ψηφοδέλτιο Βουρνού. Δεν ξέρω αν σ’ αυτό συνέβαλε και το αντίπαλον δέος (Στ. Κάρμαντζης), πάντως καλύπτεται, κατά κάποιο τρόπο, η απώλεια της Ε. Καλκούνη από μια εξίσου δυναμική γυναίκα κι αυτό έδωσε στο δήμαρχο μια ένεση θάρρους για τη συνέχεια.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ