12.4.2019 14:47

«Να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις Βίτσα για το μεταναστευτικό»

Κοντά στους Σαμιώτες, στο πλαίσιο κινητοποίησης βρέθηκε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Παναγιώτης Χριστόφας.

«Δώσαμε το παρόν στην κινητοποίηση στη Σάμο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, δηλώνοντας ότι οι δεσμεύσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα, για την αποσυμφόρηση του νησιού, πρέπει επιτέλους να γίνουν πράξη.

Έχουμε τοποθετηθεί εξ’ αρχής, είναι άμεση η ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών και η επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των αιτημάτων ασύλου. Πρέπει να είναι πάγιο αίτημα της Περιφέρειας να γίνεται στα νησιά μας μόνο υποδοχή και ταυτοποίηση των προσφύγων και μεταναστών.

Πέρα από αυτό και πέρα από την πίεση για την αποσυμφόρηση, η Περιφέρεια να εξαντλήσει τα περιθώρια αρμοδιοτήτων της για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών, άλλα και των ντόπιων στις περιοχές γύρω από τις δομές φιλοξενίας. Επιπλέον να λάβει μέτρα και να εφαρμόσει πολιτικές, που κατά το δυνατόν θα επαναφέρουν την «κανονικότητα» και θα λειτουργήσουν αντισταθμιστικά στα προβλήματα, που έχει δημιουργήσει η προσφυγική κρίση στις τοπικές κοινωνίες».

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ