22.5.2019 22:04

Μήνυμα νίκης από τον Γιάννη Καραβασίλη μέσα από την καρδιά του Κάστρου

"Ήρθαμε εδώ χωρίς κομματικά βαρίδια και χωρίς να έχουμε πίσω μας γραμμάτια να εξοφλήσουμε", είπε χειροκροτούμενος από εκατοντάδες Χιώτες ο υποψήφιος Δήμαρχος

Μήνυμα νίκης και αλλαγής, έστειλε από την κατάμεστη πλατεία του Κάστρου ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού "Χίος Μπροστά" Γιάννης Καραβασίλης, στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας που πραγματιποιήθηκε παρουσία ενός ενθουσιώδους πλήθους το απόγευμα της Τετάρτης. 

Ο Γιάννης Καραβασίλης έστειλε μήνυμα αλλαγής κάνοντας λόγο για μία νέα εποχή στον Δήμο καλώντας τους Χιώτες να ορίσουν εκείνοι το μέλλον του τόπου τους. 

"Είμαστε εδώ και διεκδικούμε την ψήφο σας γιατί πιστεύουμε ότι δεν είμαστε όλοι ''μία από τα ίδια".

Είμαστε εμείς που ζούμε την καθημερινότητα στο νησί μας, είτε γεννηθήκαμε εδώ, είτε μας αγκάλιασε ο τόπος αυτός και γίναμε κομμάτι του.

Ήρθαμε εδώ χωρίς κομματικά βαρίδια, χωρίς να είμαστε χρεωμένοι σε πολιτικές παρατάξεις και χωρίς να έχουμε πίσω μας γραμμάτια να εξοφλήσουμε.

Είμαστε σύνολο. Δεν μας κατευθύνουν προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά μόνο η αγάπη για τον τόπο μας", είπε. 

 

Ο νέος Δήμος

Αναφερόμενος στο όραμα του συνδυασμού του ο Γιάννης Καραβασίλης έκανε λόγο για ένα Δήμο αποτελεσματικό, κοντά στον πολίτη, ένα Δήμο που θα λύνει τα ζητήματα άμεσα και δεν θα αναπαράγει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις της κεντρικής εξουσίας.

Ένα δήμο αποτελεσματικό σε κάθε του δράση, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, που θα δίνει έμφαση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

"Θέλουμε έναν δήμο πρότυπο. Πρότυπο διαφάνειας, λογοδοσίας και ελέγχου.

  • Κάθε σύμβαση με ιδιώτη αναρτάται άμεσα στην ιστοσελίδα του Δήμου.
  • Θέλουμε ένα δήμο συμμετοχικό και αποκεντρωμένο.
  • Τοπικά συμβούλια με λόγο και αποφασιστικές αρμοδιότητες.

Θέλουμε ένα δήμο με πράξεις, οι οποίες να υποστηρίζουν τον πολιτισμό μας.

  • Με τον Όμηρο κέντρο της Χιώτικης ταυτότητας.
  • Με τον Όμηρο να ενσωματώνει την ιστορική, λόγια και πολιτιστική παράδοση του νησιού μας.
  • Αναδεικνύοντας, μελετώντας και αξιοποιώντας την αρχιτεκτονική κληρονομιά μας.
  • Ενσωματώνοντας στην καθημερινότητα την ναυτική μας παράδοση", κατέληξε. 

"Δεν μας πτοούν οι συκοφαντίες"

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Καραβασίλης στα όσα συκοφαντικά ακούγονται το τελευταίο διάστημα από αντίπαλους συνδυασμού και συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

"Σε αυτόν τον αγώνα συκοφαντηθήκαμε, υποστήκαμε επιθέσεις, δημοσιεύματα, διαστρεβλώσεις, με δηλώσεις που ποτέ δεν κάναμε σαν συνδυασμός και δεν τις υιοθετούμε.

Εμείς απαντάμε ότι η αλήθεια πάντα λάμπει στο τέλος και η ψήφος σας την Κυριακή δίνει την αποστομωτική απάντηση.

Οι επιθέσεις, μας έκαναν πιο δυνατούς. Γιατί εμείς δεν έχουμε κρυφή ατζέντα. Οι θέσεις μας είναι εδώ, στο πρόγραμμά μας, κατανοητές, καθαρές και υλοποιήσιμες.

Οι άνθρωποι που συμπορευόμαστε δεν κουβαλάμε πάνω μας τη σκουριά της φθοράς. Είμαστε όλοι μας, ενεργά μέλη της κοινωνίας και θέλουμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα και να οδηγήσουμε το νησί σε μια νέα πορεία. Είμαστε άνθρωποι του μόχθου, της τέχνης και της επιστήμης. Δεν θα κρυφτούμε από τα προβλήματα. Δεν θα κρυφτούμε από τους δημότες. Δεν θα χτυπήσουμε φιλικά τις πλάτες για να κρύψουμε την ανικανότητα", είπε. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ