8.5.2019 20:00

«Για κάθε τους προεκλογικό «θα», εμείς απαντάμε με ένα έργο μας»

Μήνυμα επανεκλογής στην παρουσίαση του συνδυασμού της «Πρωτοβουλίας» με αιχμηρές ατάκες κατά των αντιπάλων συνδυασμών

Στον κατάμεστο από φίλους, υποστηρικτές και υποψηφίους αίθριο χώρο του ξενοδοχείου «Ελληνικό Κάστρο», παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία για τη Χίο» του υποψηφίου Δημάρχου Μανώλη Βουρνού.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ "π" ΣΤΟ FACEBOOK

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Μανώλης Βουρνούς έκανε λόγο  για ανάγκη διατήρησης της Χίου σε τροχιά αλλαγής, εκσυγχρονισμού και δημιουργίας «απέναντι σε μεταμφιεσμένες λογικές ή απροκάλυπτες προσωπικές επιδιώξεις».

«Δεν παρουσιάζουμε ως νέο το καθεστώς δεκαετιών»

Λίγο αργότερα ο Μανώλης Βουρνούς, ύψωσε τους τόνους κατηγορώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι περιέλαβαν στα ψηφοδέλτιά τους «ευκαιριακά περιπλανόμενους λασπολόγους», καθώς και ότι έχουν καταφύγει σε συσσωματώματα του παρελθόντος παρουσιάζοντας ως νέο το καθεστώς δεκαετιών.

Το δύσκολο παρελθόν

Στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει η Δημοτική Αρχή κατά το παρελθόν, λέγοντας ότι παρέλαβε έναν Δήμο στα όρια της χρεοκοπίας, με δημοτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα με ζημιά και νευραλγικές υπηρεσίες στα όρια της κατάρρευσης.

Μάλιστα επιτέθηκε και στην κυβέρνηση λέγοντας ότι είχε να αντιμετωπίσει «ένα κεντρικό κράτος που μετά από δεκαετίες ανεμελιάς, ξαφνικά ξύπνησε κι είχε τις απαιτήσεις της Ελβετίας».

Η αναφορά στο μεταναστευτικό

Από τον απολογισμό του Μανώλη Βουρνού, δεν έλειψε η αναφορά για τη μεταναστευτική κρίση.

«Η Χίος βρέθηκε στο επίκεντρο μιας παγκόσμιας κρίσης, του προσφυγικού, μιας κρίσης που άλλαξε την Ευρώπη, μιας κρίσης που βρήκε τη Χίο, την Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο όλο απροετοίμαστους. Μιας κρίσης που αντί να μας κάνει να ομφαλοσκοπούμε, πρέπει να μας ενώνει στην προσπάθεια επαναφοράς της κανονικότητας και υιοθέτησης μιας βιώσιμης εθνικής πολιτικής, στο μέτρο και το ρόλο που αντιστοιχεί στα νησιά του Αιγαίου», είπε.

«Λόγια εκείνοι; Έργα εμείς»

Αναφερόμενος στον σχεδιασμό του ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η Χίος θα προχωρήσει στο μέλλον με συγκεκριμένο σχέδιο λέγοντας ότι «είμαστε οι μόνοι που από την 1η Σεπτεμβρίου ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε» και συνέχισε: «Σε κάθε προεκλογικό «θα» των αντιπάλων μας, έχουμε αντίστοιχα έργα που έχουν γίνει ή γίνονται. Λόγια εκείνοι; Έργα εμείς!».

Στη συνέχεια ο ίδιος αναφέρθηκε στη θητεία του λέγοντας ότι ως δημοτική αρχή η «Πρωτοβουλία» κατάφερε να ωριμάσει και να εκτελέσει έργα, ύψους 55 εκ. ευρώ.

«Η διαχείριση απορριμμάτων και του νερού είναι δύο κύριοι τομείς, αλλά μεγάλη σημασία δόθηκε και στις οδικές υποδομές, στις πύλες εισόδου, στις υποδομές εκπαίδευσης και πρόνοιας, στις αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές, στο αστικό και φυσικό περιβάλλον, και τέλος στη χωροταξία και το στρατηγικό σχεδιασμό», είπε και ανέλυσε εκτενέστερα τα έργα ανά κατηγορία.

Οι άνθρωποι της Πρωτοβουλίας

Λίγο πριν την παρουσία των ονομάτων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του ο Μανώλης Βουρνούς έπλεξε το εγκώμιο της «Πρωτοβουλίας» λέγοντας ότι πρόκειται για μία ομάδα με νέους ανθρώπους, με εμπειρία, με όρεξη, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο, με μαχητικότητα και με πορεία δημιουργική μέσα στη ζωή τους.

«Είμαι πολύ υπερήφανος, αλλά ταυτόχρονα νιώθω μια βαρειά ευθύνη για το ρόλο που μου έχουν εμπιστευθεί σε αυτό το συνδυασμό και την εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει όλοι τους», κατέληξε.

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ