5.3.2019 10:33

Γ. Σπιλάνης: «Ψήφισαν το πρόγραμμα τουριστικής προβολής χωρίς διαβούλευση»

Η Περιφερειακή Αρχή προχώρησε στη ψήφιση της 1ης εξειδίκευσης του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής 2019. Αυτό έγινε προσπάθεια να πραγματοποιηθεί  χωρίς διαβούλευση με τους φορείς του τουρισμού της Περιφέρειας - αν και έχει δημιουργήσει Επιτροπές Τουρισμού ανά Περιφερειακή Ενότητα από το Σεπτέμβριο του 2017.

Αποτελεί μια συνήθη πρακτική τακτική για την Περιφερειακή Αρχή που αξιοποιώντας την πλειοψηφία που της έδωσε ο εκλογικός νόμος, αλλά και αδιαφορώντας για την ουσία, να  λειτουργεί μόνο με πολιτικούς συγγενείς και προσωπικούς φίλους.

Ακολουθώντας μια πρωτόγνωρη διαδικασία,  αξιολογεί με κριτήρια που δεν έχουν ποτέ δημοσιοποιηθεί τις προτάσεις που υποβάλουν μόνο  όσοι φορείς έχουν τη τύχη  να γνωρίζουν ότι η Περιφέρεια χρηματοδοτεί δραστηριότητες πολιτιστικές, αθλητικές κλπ. Και το όλο σχέδιο απέχει τα μέγιστα  από το να αποτελεί τουριστική προβολή και πολύ περισσότερο από το  να αντιμετωπίζει τα βαθιά διαρθρωτικά προβλήματα του τουρισμού του Β. Αιγαίου.

Και κάτι ακόμη: για την κα Καλογήρου και την ομάδα της,  Β.Αιγαίο είναι η Λέσβος και κάπως η Χίος. Τα υπόλοιπα νησιά μάλλον παραχωρήθηκαν σε άλλες περιφέρειες.

Δυστυχώς και στον τουρισμό η Περιφερειακή Αρχή της κας Καλογήρου όχι απλά δεν θα αφήσει έργο πάνω στο οποίο μπορεί να πατήσει κανείς και να προχωρήσει, αλλά μόνο αναποτελεσματικές πρακτικές χωρίς αποτελέσματα. Το δείχνουν τα δημοσιευμένα στοιχεία παρά τη προσπάθεια της κας Καλογήρου να πείσει για το αντίθετο.

Δυστυχώς

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ