27.2.2019 11:28

Εύσημα Καλογήρου σε Βουρνού για την ολοκλήρωση του 4ου τμήματος του Περιφερειακού

Τα εύσημα της στον Δήμαρχο Χίου για την  ολοκλήρωση  του 4ου τμήματος του Περιφερειακού δρόμου της πόλης απέδωσε σήμερα το πρωί η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, κατά τη διάρκεια της επιτόπιας επίσκεψής της στο έργο. « Είμαι πολύ περήφανη που ο Δήμος Χίου όχι μόνο ολοκλήρωσε ένα σπουδαίο έργο όπως αυτό του Περιφερειακού αλλά είναι από τους λίγους δήμους στην περιφέρεια που έχει εντάξει πληθώρα έργων στο ΕΣΠΑ και έχει απορροφήσει κονδύλια. Με την παράκαμψη αυτή διευκολύνεται η κυκλοφορία στην πόλη της Χίου και χαίρομαι που κερδίσαμε το στοίχημα της ολοκλήρωσης και επιπλέον πήραμε και 6% bonus», δήλωσε στο politischios.gr η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Όπως εξήγησε ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής  Αρχής Γιώργος Πλακωτάρης επειδή το 4ο τμήμα του περιφερειακού ολοκληρώθηκε μέσα στα χρονοδιαγράμματα και πέτυχε τους στόχους επίδοσης της ευρωπαϊκής επιτροπής, η Περιφέρεια θα λάβει ένα έξτρα μπόνους της τάξεως του 6% « Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ενώ το έργο στοίχισε 2εκ€ η Περιφέρεια θα πάρει 18εκ €, ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο, γιατί μας δίνει τη δυνατότητα του προγραμματισμού νέων σημαντικών έργων».

Παράλληλα ο Δήμαρχος Χίου που έδωσε το παρών στην επιτόπια επίσκεψη της Περιφερειάρχη στο έργο, απαντώντας σε ερώτηση του politischios.gr για την τοποθέτηση φαναριών, υπογράμμισε ότι δεν προβλέπονταν στην μελέτη και δεν τίθεται θέμα ασφάλειας. « Παρότι η μελέτη του Περιφερειακού δεν προέβλεπε φανάρια εμείς θα προχωρήσουμε στην τοποθέτησή τους αλλά αφού πρώτα ολοκληρώσουμε τις αδειοδοτήσεις αλλά και το θέμα του συγχρονισμού τους. Το θέμα είναι τα φανάρια όταν μπουν να είναι και λειτουργικά. Δεν υπάρχει πάντως θέμα ασφάλειας  », δήλωσε ο Δήμαρχος Χίου.

 

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ