22.5.2019 10:05

«Ήρθε η ώρα να χτίσουμε μία καλύτερη Χίο για τα παιδιά μας»

Η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Κλαίρη Μούνδουλα στον «π»

Με χρόνια συμμετοχής σε συλλόγους και σωματεία αλλά κι ενεργό εκπαιδευτική δράση, η απόφαση καθόδου στις εκλογές, για την Κλαίρη Μούνδουλα, αποτέλεσε μονόδρομο. Η συναναστροφή της με τη νέα γενιά είναι για την ίδια κίνητρο προκειμένου να εμπλακεί με τα κοινά για να διαμορφώσει έναν τόπο καλύτερο για τους αυριανούς πολίτες της Χίου.

Η αρχή μιας πορείας και η αναμενόμενη εξέλιξη της

Δεν αφήνω την έδρα μου για να εμπλακώ με τα κοινά. Εξακολουθώ να πηγαίνω κάθε πρωί στο σχολείο μου, όπως έκανα τόσα χρόνια. Από τα φοιτητικά μου χρόνια ακόμη είχα συνηθίσει να ασχολούμαι και με τα κοινά, με τις όποιες δράσεις μπορούσε να κάνει τότε ένας φοιτητής. Στη συνέχεια ασχολήθηκα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Συκιάδας. Θεωρούσα πάντα ότι στο χώρο που ζούμε πρέπει να προσφέρουμε.

Γιατί με τον Κώστα Τριαντάφυλλο

Επέλεξα τον Κώστα Τριαντάφυλλο γιατί αρχικά εκτιμώ ιδιαιτέρως το πρόσωπο του, καθώς έχει δείξει τη δημόσια ζωή του. Τον γνωρίζω από μαθητή, όπου συμμετείχε στις μαθητικές κοινότητες δραστήρια και σοβαρά, στη συνέχεια τον συνάντησα ξανά όταν ασχολήθηκε με τους πολιτιστικούς συλλόγους, σαν πρόεδρο του «Αλλάτιου» όπου συνεργαστήκαμε αρκετές φορές και τέλος η κοινοβουλευτική του πορεία όπως και η επιτύχης εκπροσώπηση της χώρας μας μέσω του Κώστα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, εγγυώνται ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να οδηγήσει και να συντονίσει μία ομάδα σε μία πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων του νησιού μας.

Η παραμέληση των χωριών μας

Μοιράζω τη ζωή μου ανάμεσα στην πόλη της Χίου, τη Συκιάδα και τα Καρδάμυλα. Έτσι μπορώ να εντοπίσω αρκετά προβλήματα των χωριών. Ζώντας τη μισή μου ζωή στη Συκιάδα  και την υπόλοιπη μισή στα Καρδάμυλα και τη Χίο και συγκρίνοντας τη ζωή στα τρία αυτά μέρη, αυτό που βλέπω είναι ότι οι κάτοικοι των χωριών μας για τα πιο απλά – ακόμη- πράγματα πρέπει να καταβάλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια από ότι οι κάτοικοι της πόλης. Για παράδειγμα τα χωριά μας μένουν πίσω στην καθαριότητα και ευτυχώς που υπάρχουν εθελοντές και «μπαλώνουν» τις τρύπες που αφήνει ο Δήμος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταλείπονται τα χωριά μας. Άλλο ένα ζήτημα που υπάρχει στα χωριά – ιδίως για τους νέους γονείς- είναι ότι δεν υπάρχει ανοιχτό παράθυρο πολιτισμού σε αυτά, με αποτέλεσμα να πρέπει να κατεβαίνουν στην πόλη μία ή δύο φορές τη μέρα. Παρόλο που οι σύλλογοι προσπαθούν να δώσουν ότι μπορούν στη νέα γενιά οι δυνατότητες είναι περιορισμένες. Θα πρέπει ο επόμενος δήμαρχος να ασχοληθεί με έναν νέο πολεοδομικό σχεδιασμό, που θα συμπεριλαμβάνει την επέκταση των οικισμών, γιατί έτσι θα μπορούν οι νέοι άνθρωποι να αξιοποιήσουν τα πατρικά τους σπίτια, μετατρέποντας τα σε μόνιμες κατοικίες τους.

Η αρχοντιά των Χιωτών αρωγός στις συνεργασίες

Η απλή αναλογική δεν έχει δοκιμαστεί στη Χίο, όμως για το καλό της, πιστεύω ότι θα υπάρξουν συγκλίσεις. Θεωρώ ότι υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι που πρέπει να αξιοποιηθούν μετά τις εκλογές. Ο Καλλικράτης μας δίνει την ευκαιρία να ανεβάσουμε το πολιτικό μας επίπεδο και να δείξουμε τον πολιτικό μας πολιτισμό. Πιστεύω ότι οι Χιώτες θα καταφέρουμε να συνεργαστούμε γιατί υπάρχει μέσα μας μία αρχοντιά.

Η χρυσή τομή εκπαίδευσης- Δήμου

Εάν θέλουμε να πάμε μπροστά σαν κοινωνία θα πρέπει να έχουμε σωστή εκπαίδευση και στα Δημοτικά Σχολεία και στα Γυμνάσια και στα Λύκεια. Αγαπάμε τον τόπο μας, αλλά δεν ξέρουμε με ποιον τρόπο να το δείξουμε. Αν λοιπόν, μάθουμε στα παιδιά μας τον σωστό τρόπο να αγαπούν τον τόπο μας, σίγουρα θα προοδεύσουμε.

Η Χίος της επόμενης 4ετίας

Πιθανά να μην επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που έχουμε θέσει, ωστόσο θέλω να δω τη Χίο να κάνει βήματα μπροστά. Θέλω να μπουν τα θεμέλια για να ξεκινήσει μία νέα εποχή για το νησί μας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ