26.3.2019 9:08

Εγκαταλείπει την αυτοδιοίκηση ο Κωστής Καρατζάς

Με επιστολή του προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο Δημοτικός Σύμβουλος της Πρωτοβουλίας Κωστής Καρατζάς δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την αυτοδιοίκηση και να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαίου.

Σε αυτή αναφέρει αναλυτικά:

Λόγοι υγείας της μητέρας μου, που ανέκυψαν τις τελευταίες ημέρες, σε συνδυασμό με την εδώ και δώδεκα χρόνια βεβαρυμμένη λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου υγεία του πατέρα μου, δεν μου επιτρέπουν να κατέλθω ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Θέλω με την παρούσα επιστολή να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργαστήκαμε τα δυόμιση τελευταία χρόνια, που έχω θητεύσει ως Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Χίου, για την ικανοποίηση των 700 συνολικά αιτημάτων που υπέβαλα ηλεκτρονικά στη γραμμή του Δημότη κι ένα σωρό άλλων, που υπέβαλα με τον παραδοσιακό τρόπο (εγγράφως και τηλεφωνικά). Τα αιτήματα αφορούσαν την καθημερινότητα των συμπολιτών μου κατοίκων [καμένες λάμπες, λακκούβες, καθρέφτες, χορτοκοπές, αντικατάσταση κατεστραμμένων πινακίδων οδοσήμανσης, βλάβες στην υδροδότηση, ανάπλαση ηρώου πεσόντων από Ναζί στο Κοντάρι, ονοματοδοσίες 2 οδών (Ελευθερίου Λιτσάκη και Χατζηλουκή), τοποθέτηση 2 πινακίδων κατεύθυνσης για τον Κάμπο κοντά στο λιμάνι και έξω απ’ το αεροδρόμιο, τοποθέτηση 10 πινακίδων κατεύθυνσης για εκκλησίες του Κάμπου, τοποθέτηση αριθμών σε 19 οδούς του Κάμπου που δεν είχαν πριν, απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, καθαρισμό καναλιών, κλάδεμα δέντρων, καθαρισμό ρεμάτων, επανατύπωση μετά από δέκα χρόνια 10.000 διαφημιστικών εγχρώμων δίπτυχων εντύπων με τίτλο «Χάρτης Κάμπου Χίου», βάψιμο καγκέλων γεφυρακιών ποταμού Κοκκαλά (είχαν πολλά χρόνια να βαφτούν) κ.ά.], κυρίως του Κάμπου (είμαι Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος της περιοχής) και λιγότερο του Νεοχωρίου (εκεί ασκώ τα εκλογικά μου καθήκοντα από το 2005), της Καλλιμασιάς (χωριό, που έζησα τα παιδικά μου χρόνια), των Θυμιανών και σχολείων της Χίου.

Πιο συγκεκριμένα ευχαριστώ για την άριστη συνεργασία που είχαμε τον Νίκο Καρασούλη, Αντιδήμαρχο Κεντρικής Χίου και Καθημερινότητας, την Φανή Παντελίδη, Τοπική Σύμβουλο της Δημοτικής Ενότητας Χίου από τον Κάμπο (μαζί υποβάλαμε τα αιτήματα για τον Κάμπο), τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, Αντιδήμαρχο Πρόνοιας (τον διαδέχτηκα στην θέση του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας), τον Γιώργο Μπελέγρη, Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, τον Παντελή Νεαμονίτη, Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝΧ, την Βιβή Ποταμούση, αναπληρώτρια Πρόεδρό μου στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, τον Γιώργο Ζώα, του οποίου ήμουν αναπληρωτής στην Πολιτική Προστασία, τον Γιάννη Γεωργιάδη, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου,  τον Γιώργο Γιαννούμη, Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιμασιάς (οι εθελοντικές δράσεις, που οργάνωσε θα μου μείνουν αλησμόνητες, καθώς συμμετείχα σχεδόν σ’ όλες), την Άννα Χρυσούλη, Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Χίου, την Κυριακή Χαρίτου, Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Θυμιανών, τον Ανδρέα Βεργίτση, Αντιδήμαρχο νότιας Χίου και, τέλος, τον Ματθαίο Φαφαλιό, Αντιδήμαρχο Βόρειας Χίου.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω για την αγαστή συνεργασία, που είχαμε προς όφελος των συμπολιτών μας, του υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας, της Τεχνικής Υπηρεσίας, της ΔΕΥΑΝΧ και, φυσικά, της Υπηρεσίας Ηλεκροφωτισμού (τους έστελνα τις καμένες λάμπες σε φωτογραφία κι όχι με τον αριθμό τους για να τους διευκολύνω).

Ακόμη, όντας εκπρόσωπος του Δήμου της Χίου στο ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης Χίου, πετύχαμε με τ’ άλλα μέλη του ΔΣ να μπει ένα τέλος στα χρόνια οικονομικά προβλήματα του Κέντρου.

Μοναδική εμπειρία ήταν για μένα, επίσης, η πολιτική ευθύνη της λειτουργίας των ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στον Κοφινά και του ΚΔΑΠ Καρδαμύλων.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω για την καλή συνεργασία που είχαμε τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, της οποίας είμαι Πρόεδρος εδώ και δύο χρόνια, καθώς και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού.

Υ. Γ. Στα 2,5 χρόνια της θητείας μου δεν έχω εισπράξει ούτε ένα ευρώ και σπανιότατα χρησιμοποίησα υπηρεσιακό αυτοκίνητο, γιατί θεωρώ ότι στην ενασχόληση με τα κοινά πρέπει να μας διακατέχει το πνεύμα της ανιδιοτέλειας και μόνο. Επίσης, ασκούσα κανονικά τα διδακτικά μου καθήκοντα σε σχολεία της Χίου ως Θεολόγος Καθηγητής.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ