24.5.2019 19:35

"Η ψήφος στην "Πρωτοβουλία" είναι ψήφος στο αύριο, ψήφος ενάντια στα μεγάλα λόγια"

Προέταξε τον ρεαλισμό κι απέταξε τα παχιά προεκλογικά «θα» στην κεντρική του ομιλία ο Μανώλης Βουρνούς

Τη δυνατότητα να δώσουν στην «Πρωτοβουλία» τη δυνατότητα να συνεχίσει το έργο που σχεδίασε και ξεκίνησε να υλοποιεί από την αρχή της 5ετίας, ζήτησε από την κατάμεστη από κόσμο Απλωταριά το βράδυ της Παρασκευής ο υποψήφιος Δήμαρχος Χίου κι επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για τη Χίο» Μανώλης Βουρνούς.

Προτάσσοντας τον ρεαλισμό και την ιεράρχηση των έργων με βάση τις πραγματικές ανάγκες της Χίου και όχι με βάση τα «προεκλογικά «θα»», ο κ. Βουρνούς αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετώπισε η Δημοτική Αρχή από το 2014 μέχρι σήμερα, σημειώνοντας ότι ήταν μία θητεία με πολλά προβλήματα αλλά «ταυτόχρονα μας έφερε  μπροστά σε πολλούς δρόμους,  σύγχρονες επιλογές, μπροστά σε επιλογές που αφορούν το αύριο της Χίου».

Σύγκρουση με τα συμφέροντα

Ο υποψήφιος Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και σε συμφέροντα που όπως είπε όχι μόνο είναι συγκεκριμένα αλλά έχουν κι ονοματεπώνυμο.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ιδιωτικά συμφέροντα. Έχουμε πρόβλημα όταν στη σχέση τους με τον Δήμο, με όλους εμάς, “ρίχνουν” τον Δήμο. Όταν ο Δήμος δουλεύει για αυτά, αντί για το αντίστροφο. Και αυτά τα συμφέροντα, βέβαια, μαθημένα σε πολιτικές εμπλοκές, κατάλαβαν ότι με την Πρωτοβουλία είχε κοπεί ο ομφάλιος λώρος με το ταμείο του Δήμου, και φρόντισαν να συμμετάσχουν, πρωτοκλασσάτοι, σε άλλο συνδυασμό», είπε.  

 

 

Οι αξίες

Λίγο αργότερα ο Μ. Βουρνούς αναφέρθηκε στις αξίες της «Πρωτοβουλίας» λέγοντας ότι οι βασικές αρχές, δηλαδή η διαφάνεια και η αξιοκρατία δεν είναι απλά αφηρημένες ηθικές αξίες ή τυπικές υποχρεώσεις απέναντι στο νόμο.

«Σε αυτά τα 5 χρόνια που ο Χιώτικος λαός μας εμπιστεύθηκε με την ψήφο του τη διοίκηση του δήμου της Χίου μείναμε πιστοί στις αρχές αυτές και κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να φανούμε άξιοι της εμπιστοσύνης σας. Χωρίς κορώνες, μεγαλοστομίες και κραυγές δουλέψαμε συστηματικά,  δώσαμε δυνατά τη μάχη και σήμερα έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας  ότι πράξαμε, παρά τις όποιες αστοχίες που μπορεί να έγιναν, το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας», είπε.

Ο απολογισμός του έργου

Κάνοντας τον απολογισμό του έργου που παρήχθη ο Μ. Βουρνούς δήλωσε υπερήφανος λέγοντας ότι το κάθε θέμα εξετάστηκε ξεχωριστά και προχώρησε σε μεγάλες παρεμβάσεις που σταδιακά αλλάζουν το νησί και τη ζωή των δημοτών προς το καλύτερο.

«Στο διάστημα 2014-19 μελετήσαμε και ξεκινήσαμε έργα σε ένα ευρύ πρόγραμμα που περιλαμβάνει πάνω από 67.000.000 € από Ευρωπαϊκές και εθνικές χρηματοδοτήσεις, με τον Δήμο της Χίου να βρίσκεται σήμερα πρώτος στις χρηματοδοτήσεις σε όλο το Βόρειο Αιγαίο», είπε.

Η σύγκρουση με τους άλλους συνδυασμούς

Εστιάζοντας στην αντιπαράθεση με τους υπόλοιπους συνδυασμούς ο Μ. Βουρνούς υπογράμμισε ότι όσα προαναγγέλλουν οι συνυποψήφιοί του έχει ξεκινήσει ήδη να τα εκτελεί και πολλά από αυτά να τα ωριμάζει η δημοτική αρχή σε επίπεδο μελετών.

« Και τα προαναγγέλλουν όλα αυτά έχοντας την ίδια στιγμή ενσωματώσει μέσα στους συνδυασμούς τους ανθρώπους που έχουν πολεμήσει αυτές τις λύσεις, ανθρώπους που έχουν πολεμήσει ΚΑΘΕ ΛΥΣΗ, ή ανθρώπους  οι οποίοι τον καιρό που διοίκησαν ούτε καν τους πέρασαν από το μυαλό», προσέθεσε.

https://www.politischios.gr/autodioikitikes-ekloges-2019/e-psephos-sten-protoboulia-einai-psephos-sto-aurio-psephos-enantia-sta-megala-logia

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019

 

«Η Πρωτοβουλία δοκιμάστηκε, δούλεψε και πέτυχε»

Κλείνοντας την ομιλία του ο Μανώλης Βουρνούς κάλεσε τους Χιώτες να δώσουν την ευκαιρία στην Πρωτοβουλία να συνεχίσει το έργο της.

«Η Πρωτοβουλία για τη Χίο,  δοκιμάστηκε,  δούλεψε,  αναθεώρησε, πέτυχε,  και συνεχίζει.  Συνεχίζει ανανεωμένη εδώ, στην κρίση του κόσμου,  του δημότη της Χίου όποιος την  Κυριακή έρχεται να πάρει τις μεγάλες αποφάσεις.

Η ψήφος σας στην πρωτοβουλία θα είναι η συνετή απάντηση στα μεγάλα λόγια.

Η ψήφος σας στην πρωτοβουλία θα είναι η αξιοπρέπεια και ο ρεαλισμός απέναντι στον λαϊκισμό.

Η ψήφος σας στην Πρωτοβουλία ξεχωρίζει τη Χίο του αύριο από τη Χίο του χθές.

Η ψήφος σας στην Πρωτοβουλία είναι η σταθερότητα και η πραγματική ανάπτυξη απέναντι στα πισωγυρίσματα και τις γενικολογίες», κατέληξε.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ