4.5.2019 13:40

Η γνωριμία με τον Χρίστο Μπελλέ

Υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με την Σύμπραξη Δημιουργίας

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ

ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Καταρράκτης Χίου.

ΣΠΟΥΔΕΣ: Από το Δημοτικό του Καταρράκτη, στο Ιστορικό Γυμνάσιο Χίου, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για Διδακτορικό: «Αιγαίο - Βυζάντιο, Φραγκοκρατία».

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ: Πέρα από το πανεπιστημιακό του έργο-λειτούργημα σε διάφορα Πανεπιστήμια (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πανεπιστήμιο
Θεσσαλίας κ.ά), έχει εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις και ως σύμβουλος, σε θέματα που αφορούν στην Οικονομία, την Ιστορία, την Παράδοση, τον Πολιτισμό, την Παιδεία, γενικά. Μεταξύ αυτών:
▶ Υπήρξε υπεύθυνος του Σπουδαστηρίου Α ́ Έδρας Οικονομικής Ανάλυσης στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά, αφήνοντας σπουδαίο έργο, με έμφαση στην Παιδεία και Ιστορία.
▶ Υπήρξε Ειδικός Επιστήμονας - Ερευνητής του Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Ανάπτυξης, Ιστορίας, Παράδοσης και Πολιτισμού του Αιγαίου.
▶ Υπήρξε Πρόεδρος της δεκαπενταμελούς επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών με αντικείμενο την αξιολόγηση προτάσεων ερευνητικών προγραμμάτων ΑΕΙ της χώρας.
▶ Υπήρξε Ειδικός Επιστήμονας - Ερευνητής στο Υπουργείο Αιγαίου σε Αναπτυξιακά, Ιστορικά, Πολιτισμικά, Πολιτιστικά θέματα της περιοχής.
▶ Υπήρξε συντονιστής της Επιτροπής Εργασίας του Υπουργείου Αιγαίου για τη μελέτη, συμπλήρωση και τροποποίηση του Οργανισμού του, με στόχο τη στροφή και έμφαση σε Πολιτισμό, Ιστορία, Παράδοση.
▶ Υπήρξε μέλος της τριμελούς επιτροπής του Υπουργείου Αιγαίου, με αντικείμενο την αξιολόγηση προτάσεων ερευνητικών προγραμμάτων.
▶ Υπήρξε παραγωγός - ερευνητής και παρουσιαστής της εβδομαδιαίας εκπομπής «Αειφόρος Ανάπτυξη» της ΕΡΑ 2, σε θέματα, που αφορούν στην ποικιλώνυμη αειφορία...
▶ Υπήρξε παραγωγός - ερευνητής και παρουσιαστής των εβδομαδιαίων εκπομπών: «Στην Τροχιά της Ανάπτυξης», «Ευρώπη-Αιγαίο» της ΕΡΑ 4, με θέματα που αφορούν σε Παράδοση, Ιστορία, Πολιτισμό, μπροστά στις προκλήσεις της Ε.Ε.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ:
▶ Υπήρξε Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου «Κοραής» (2012-2015).
▶ Είναι Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής του «Διεθνούς Κέντρου Παιδείας και Πολιτισμού «ΙΩΝΙΑ», όπου περσότερα από 260 επίλεκτα μέλη της ελληνικής και διεθνούς πανεπιστημιακής κοινότητας και διαπρεπείς στο χώρο τους επιστήμονες, καλλιτέχνες, δημιουργοί, κοινωνούν (αμισθί), στο κρασπεδικό Αιγαίο, το πανανθρώπινο νάμα της Ανθρωπιστικής Παιδείας, της Γλώσσας, της Παράδοσης, της Ιστορίας και του Πολιτισμού.
▶ Είναι Πρόεδρος του Ελεύθερου Πανεπιστημίου «Ιωνία», ενός θεσμού εργαλείο στην προοπτική της δια βίου μάθησης, αντίδοτο στο σύγχρονο δόγμα της μη-σκέψης, της μη-γνώσης, της μη-Παιδείας.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ: Θεωρεί – την αυτονόητη συμμετοχή του στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, τους τραυματισμούς, τα βασανιστήρια-φυλακίσεις, επί Δικτατορίας
(1967-1974) και τους ποικιλώνυμους κοινωνικοπολιτικούς αγώνες – τα ακριβότερα τιμαλφή, τα σπουδαιότερα εύσημά του.

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ: Μεγάλο συγγραφικό έργο με 11 πρωτότυπες ιστορικές μονογραφίες, βιβλία, αξιόλογες μελέτες και πολλά επιστημονικά άρθρα σε σπουδαία και
έγκριτα περιοδικά, ελληνικά και ξένα και 7 πολυβραβευμένες ποιητικές συλλογές.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ: Αρθρογραφούσε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» (κοινωνικοπολιτικά άρθρα γνώμης), στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στο περιοδικό «Επίκαιρα», καθώς και στον Τοπικό Τύπο.

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Δώδεκα βραβεία, Εθνικά και Πανευρωπαϊκά, για το επιστημονικό και ποιητικό του έργο.

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ: Αγγλικά, Ιταλικά.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

ΜΟΤΟ ΤΟΥ: «ουτοπία δεν είναι το μη πραγματοποιήσιμο, αλλά αυτό που δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί»...

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ