24.5.2019 0:41

Δ. Γλύκα: «Θέλω να βοηθήσω με τις γνώσεις μου τη Χίο να αναπτυχθεί όπως της αξίζει»

Ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι σε αυτές  τις εκλογές ενεργοποιήθηκαν και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στα κοινά. Που πιστεύετε ότι οφείλετε αυτό;

Δ.Γλ:  Οι νέοι θέλουν να προσφέρουν τις γνώσεις τους . Είναι τέτοια η κατάσταση στη χώρα που αυτοί που επιλέγουν να μείνουν επιθυμούν ο τόπος τους να γίνει καλύτερος και να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.

Εσείς γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφια;

Δ.Γλ: Με ενεργοποίησε η προσφορά για τον τόπο. Θέλω να βοηθήσω τον τόπο μου με τις γνώσεις μου και μέσα από τη συνεργασία με ανθρώπους που έχουν εμπειρία ,γνώση και θέληση   να πετύχουμε βελτίωση της καθημερινότητάς μας.  

Είμαι αρχιτέκτονας μηχανικός παράλληλα έχω κάνει μεταπτυχιακές  σπουδές στην οικονομία και διοίκηση ενώ το δεύτερο μεταπτυχιακό μου είναι ο περιβαλλοντικός σχεδιασμός πόλεων και κτιρίων . Έχω εκπαιδευτεί στο πώς να λύνω και να σχεδιάζω για την πόλη για αυτό και το μότο μου είναι για μία βιώσιμη πόλη με αειφόρο ανάπτυξη.   Έχοντας λοιπόν τις γνώσεις μου ως εφόδια με αυτά θα επιχειρήσω να βοηθήσω τον τόπο μου.  

Γιατί επιλέξατε να είστε υποψήφια στο τοπικό και όχι στο δημοτικό ψηφοδέλτιο;

Δ.Γλ:  Επειδή είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τα κοινά θεώρησα ότι ξεκινώντας από το τοπικό συμβούλιο θα έχω καλύτερη επικοινωνία με τον πολίτη. Θα μαθαίνω από πρώτο χέρι τα προβλήματα της καθημερινότητας  τα οποία πολλές φορές είναι απλά, από το ότι το πεζοδρόμιο έχει φθορές μέχρι την ασφάλεια μετακίνησης των μαθητών στα σχολεία. Επίσης θα ήταν ενδιαφέρον η δημιουργία συλλόγων που θα προσέφεραν  διεξόδους απασχόλησης τόσο στα παιδιά το απόγευμα όσο και στους ηλικιωμένους.

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης;

Δ.Γλ:   Τα προβλήματα είναι πολλά και κοινά σε πολλές επαρχίες.  Απλά εδώ είναι πιο σύνθετα επειδή η Χίος είναι το 5ο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος και την πόλη μας δεν την αντιλαμβανόμαστε ως νησί  αλλά ως αστικό κέντρο . Ταυτόχρονα μην ξεχνάμε ότι είμαστε και ακριτικό νησί.  Στη Χίο λοιπόν αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα δεκαετιών και συγχρόνως στην πρώτη γραμμή έχουμε και την προσφυγική κρίση. Θεωρώ λοιπόν ότι τα προβλήματα είναι τόσα πολλά που δεν μπορώ να ιεραρχήσω πιο είναι πρώτο, δεύτερο.

Εσείς πώς θεωρείτε ότι μπορείτε να βοηθήσετε το νησί;

Δ. Γλ: Θεωρώ ότι με τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου μπορώ να βοηθήσω στη βιώσιμη ανάπτυξη. Επίσης πιστεύω ότι το κλειδί της επιτυχίας είναι η επικοινωνία και η συνεργασία, η οποία επιτάσσεται σ ε αυτές τις εκλογές. Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα υπάρχει πλουραλισμός απόψεων και σε κάθε συνδυασμό υπάρχουν εξαιρετικοί άνθρωποι με τους οποίους μπορώ να συνεργαστώ για το καλό της Χίου. Είμαι πολύ αισιόδοξη για το μέλλον. Με καλή διάθεση και συνεργασία όλα θα γίνουν.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Χίου είναι η φυγή νέων ανθρώπων. Πώς μπορούμε να συγκρατήσουμε στη Χίο τα νέα παιδιά;

Δ. Γλ:  Αυτό είναι και το πρωτεύων. Ανήκω στη γενιά που είναι μορφωμένη και θεωρώ ότι η Χίος έχει υψηλό μορφωτικό επίπεδο.  Πολλοί φίλοι μου έχουν εγκατάλειψει  το νησί για ένα καλύτερο μέλλον αλλά πολλοί είναι και εκείνοι που επιμένουν να ζουν εδώ γιατί αγαπούν τη Χίο. Αγαπούν τον τόπου τους και ελπίζουν για ένα καλύτερο μέλλον. Αν βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας,  δώσουμε ώθηση  στον  και γεννηθούν νέες θέσεις εργασίας, νομίζω ότι πολλά παιδιά θα επιστρέψουν.

Η παρούσα δημοτική αρχή  έκανε βήματα στον τομέα  του σχεδιασμού για να βελτιώσει την εικόνα της πόλης της Χίου;

Δ. Γλ:  Βήματα έχουν γίνει.  Δεν ξέρω αν όσα είχε σχεδιάσει η παρούσα δημοτική αρχή υλοποιήθηκαν αλλά πιστεύω ότι βελτιώσεις έγιναν. Ωστόσο θεωρώ ότι δεν είναι η στιγμή για να γκρινιάξουμε ή να κρίνουμε. Ο καθένας θα κάνει τις επιλογές του αλλά την επόμενη ημέρα όλοι μαζί θα παλέψουμε για το καλό της Χίου.   

Μια εκλογή σας στο τοπικό συμβούλιο τι θα σηματοδοτούσε για εσάς;

Δ.Γλ:  Θα είναι μεγάλη τιμή να με επιλέξουν οι συμπολίτες μας. Έχω διάθεση να βοηθήσω, έχω διάθεση να δουλέψω για να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ