6.3.2019 10:03

«Απαιτούμε την άμεση πλήρωση της θέσης μόνιμου αγροτικού γιατρού για Συκιάδα και Λαγκάδα»

Με καυστικό τρόπο σχολιάζει η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου τις προτεραιότητες των υποψήφιων δημοτικών συνδυασμών, αφού όπως τονίζει, δεν αποτελούν σοβαρά ζητήματα για αυτούς οι λαϊκές ανάγκες.

«Την ώρα που η προεκλογική πασαρέλα των υποψηφίων των αστικών κομμάτων  αρχίζει να αποκτά αύξοντα ρυθμό, την ώρα που περιδιαβαίνουν εργασιακούς χώρους για να μάθουν τα προβλήματα των εργαζομένων-υποθέτουμε ως κίνηση αυτοκριτικής μετά τα μνημόνια που ψήφισαν- την ίδια ώρα τα χωριά Συκιάδα και Λαγκάδα, παραμένουν χωρίς αγροτικό γιατρό, καλυπτόμενα με ημίμετρα και μπαλώματα, που δείχνουν τη γύμνια της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και τη μεταμνημονιακή κανονικότητα στο χώρο της Υγείας.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, θέσαμε το θέμα προ ημερήσιας διάταξης, ώστε  το όργανο να συνταχθεί με το αίτημα των χωριών, για κάλυψη της θέσης του αγροτικού γιατρού και συμπλήρωσης των κενών, που παρουσιάζονται στα Καρδάμυλα, πράγμα που έγινε ομόφωνα αποδεκτό από το σώμα.

Από κει και πέρα, θα περίμενε κανείς από τη δημοτική αρχή του κ. Βουρνού (ΝΔ1), από τον αντιπεριφερειάρχη και υποψήφιο δήμαρχο κ. Κάρματζη (ΝΔ2), από τον υποψήφιο  κ. Τριαντάφυλλο (ΚΙΝΑΛ), από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, να άλλαζαν προς στιγμή τις ιεραρχήσεις της ψηφοθηρίας τους και να ασχολούνταν με αυτό το θέμα.

Εις μάτην όμως, εξακολουθούν να ασχολούνται με τα «μεγάλα και σημαντικά». Το στρατηγικό προσανατολισμό ανάπτυξης του νησιού, τα τουριστικά ρεύματα που δεν έρχονται, την αναβάθμιση του Επιμελητηρίου της Χίου, τις πράσινες μπίζνες των ανεμογεννητριών, που εκκολάπτονται ξανά, μιας και το φιλέτο του νησιού στο συγκεκριμένο κομμάτι παραμένει ακόμα αλώβητο, ύστερα από τους αγώνες που έγιναν για να μη χάσουν τα νησιά μας τη φυσιογνωμία τους.

Η προστασία των ανθρώπων των χωριών μας και γενικά των ανθρώπων που ζουν στην περιφέρεια, απλά δε χωράνε στο στρατηγικό σχεδιασμό τους και στις μπίζνες τους. Άλλωστε είναι αναρμόδιοι. Τι δουλειά έχουν αυτοί με γιατρούς, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, προστασία της ανθρώπινης ζωής; Γιατί λοιπόν να τους προβληματίζει που δυο χωριά Συκιάδα και Λαγκάδα μείνανε χωρίς αγροτικό γιατρό ή που στα Καρδάμυλα δημιουργούνται κενά; Γιατί να τους προβληματίζει που ο κυβερνητικός σχεδιασμός και η μονόπλευρη λιτότητα υπολειτουργούν το ιατρείο της Βολισσού ή δεν προβλέπουν στα Νένητα -κεφαλοχώρι με σχολείο με 100 παιδιά- μόνιμο γιατρό και νοσηλευτή; Γιατί να νοιαστούν για τα κενά ειδικοτήτων και νοσηλευτών στο νοσοκομείο της Χίου; Μήπως θα έρθουν τουρίστες;

Νοιάζονται όμως οι κάτοικοι των χωριών μας που υποφέρουν, νοιάζεται το εργατοϋπαλληλικό κίνημα που ζει τα προβλήματα από πρώτο χέρι και πληρώνει το μάρμαρο των ελλείψεων στην υγεία, νοιάζεται η πλειοψηφία του λαού της Χίου που δεν έχει στον ήλιο μοίρα και συνωστίζεται στις ουρές αναμονής, αφού οι περικοπές των κυβερνήσεων και η αδιαφορία των τοπικών αρχόντων έχουν καταντήσει πολυτέλεια την υγειονομική περίθαλψη, νοιαζόμαστε εμείς, γιατί στο κέντρο της προσοχής μας είναι οι λαϊκές ανάγκες .

Ως Λαϊκή Συσπείρωση λοιπόν, στο Δήμο και στην Περιφέρεια, ως ΚΚΕ, απαιτούμε την άμεση πλήρωση της θέσης μόνιμου αγροτικού γιατρού για τα χωριά Συκιάδα και Λαγκάδα με ειδικότητα γενικού γιατρού ή παθολόγου, την άρση των ανισορροπιών στο Ιατρείο Καρδαμύλων που τρέχουν να συμπληρώνουν τρύπες από δω κι από κει, το διορισμό μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών με τα αντίστοιχα κίνητρα σε όλα τα κεφαλοχώρια και την πλήρη στελέχωση τόσο του Νοσοκομείου, όσο και του Κέντρου Υγείας Πυργίου».

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ