Αθλητισμός

30/5/16 11:41

τελ. ενημ.: 30/5/16 11:41

Ξαφνικά... Χίος

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αντιληπτή η ξεκάθαρη πρόθεση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, να δώσει τη δυνατότητα σε περιφερειακούς ομίλους να διοργανώσουν διοργανώσεις υψηλού επιπέδου και πολλαπλών απαιτήσεων

Στη φετινή όμως χρόνια τα βλέμματα πέφτουν επάνω στο νησί της Χίου καθώς είτε από επιλογή της ΕΙΟ και της ΕΑθ, είτε από σύμπτωση το νησί της μαστίχας καλείται μέσα σε ένα διάστημα δύο μηνών να διοργανώσει δύο πανελλήνια πρωταθλήματα. 

Το πρώτο αφορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist 11 που θα διεξαχθεί από τις 18 -22 Ιουνίου, ενώ το δεύτερο αφορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκαφών Ανοικτής Θάλασσας που θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 02 Σεπτεμβρίου. Η επιλογή του νησιού της μαστίχας για τη διεξαγωγή των δύο πρωταθλημάτων την ίδια χρονιά δείχνει να μη ξαφνιάζει όσους παρακολουθούν τη μεθοδικότητα με την οποία αναπτύσσεται η ιστιοπλοΐα στο νησί.

Η Χίος δείχνει να βρίσκει ένα εντυπωσιακό βηματισμό σε ότι αφορά την προώθηση του ναυταθλητισμού και του θαλασσίου τουρισμού γενικά από το 2009. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τότε το ακριτικό νησί είχε φιλοξενήσει μόνο τρεις φορές κάποια διοργάνωση  ( Aegean Regatta 2001 & 2006 , Aegean Rally 2006) και δυστυχώς καμία διοργάνωση στα τμήματα τριγώνου. Από το 2009  όμως η Χίος δείχνει να αλλάζει ταχύτητα και να μπαίνει για τα καλά στον ιστιοπλοϊκό χάρτη.

Ο Ναυτικός Όμιλος Χίου, αρχίζει να επενδύει στα τμήματα υποδομών και αρχίζει να δηλώνει την παρουσία του σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις ανά την Ελλάδα. Το 2011 το Aegean Rally επισκέπτεται το σύμπλεγμα των Οινουσσών, το  2012 η Aegean Regatta επανέρχεται στο νησί , με σταθμούς στις Οινουσσές και στα Λιμνιά της Χίου, το 2013 ο νεοσύστατος Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χίου διοργανώνει τον διεθνή αγώνα Homers Land Sailing Trophy και το 2014 το Channel Cup, σε συνεργασία με τον ICYC από τον Τσεσμε και την Cesme Marina. To 2015 ο Ναυτικός Όμιλος Χίου αναλαμβάνει την διοργάνωση του περιφερειακού πρωταθλήματος νήσων ενώ την ίδια χρονιά ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χίου έχει την ευθύνη για την διοργάνωση της Aegean Regatta 2015 με έναρξη τη νέα μαρίνα των Λιμνιών της Βολισσού.

Οι δύο όμιλοι έχοντας αποκτήσει την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση από τις προηγούμενες διοργανώσεις και έχοντας φέρει στην Χίο μέσα σε μία 5ετία περισσότερους από 3500 ιστιοπλόους αιτήθηκαν την διοργάνωση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων στις δύο κατηγορίες και η ΕΙΟ δεν είχε τον παραμικρό λόγο να αρνηθεί. 

Όσοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία των Χιωτών ξέρουν ότι η σημερινή κατάσταση οφείλεται στην επιμονή, την μεθοδικότητα και το όραμα κάποιων ανθρώπων.  Δύο εξ αυτών, τα έξι χρόνια βρίσκονται συνεχώς πίσω από όλες αυτές τις διοργανώσεις και έχουν επιτελικό ρόλο και στις φετινές. 

Ο Μιχάλης Μπελέγρης  και ο Γιάννης Αναδιώτης έχουν βρει τον τρόπο να κλειδώνουν τις διοργανώσεις στο νησί της μαστίχας και να τις φέρνουν εις πέρας.

Η Χίος λοιπόν φέτος, φοράει τα καλά της και δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Έτσι κι αλλιώς τα έχει καταφέρει περίφημα σε πολύ πιο δύσκολα θέματα  και σε βάρη που δεν της αναλογούσαν όπως χαρακτηριστικά μας λένε οι άνθρωποι του νησιού κλείνοντας μας χαμογελαστά το μάτι.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://aegeansailing.webnode.gr/news/xafnika-chios/

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση