6.9.2013 17:15

Τζάμπολ… στα τυφλά

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Τ.Ε. ΕΟΚ ΧΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ

Σε ένα μήνα θα αρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων μας στα τοπικά και Εθνικά πρωταθλήματα και ακόμη κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πως και αν θα καταρτισθούν οι προκυρήξεις των πρωταθλημάτων, πως και αν θα γίνουν οι κληρώσεις, γενικά κανείς από το χώρο του μπάσκετ δεν είναι σε θέση να πει με σιγουριά τι θα γίνει, αν θα αρχίσει και αν θα συνεχιστεί κανονικά η σεζόν.                   Όπως είναι γνωστό η Τοπική Επιτροπή ανήκει στη δικαιοδοσία της ΕΟΚ που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά, αφού τέσσερα από τα επτά συνολικά μέλη που την απαρτίζουν, βρίσκονται υπό παραίτηση η οποία πρέπει να εγκριθεί από την Ομοσπονδία που στη συνέχεια είναι η μόνη αρμόδια να ορίσει τα νέα της μέλη.  

Η αναβολή

Tα πάρα πολλά προβλήματα είχαν αναγκάσει το εναπομείναν διοικητικό συμβούλιο να προκυρήξει Γενική Συνέλευση, είχε προαναγγελθεί μάλιστα και η παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Μ. Τσαγκρώνη. Η Γενική Συνέλευση αναβλήθηκε με την προοπτική να γίνει σύντομα, αλλά απο τότε δεν έχει γίνει τίποτα και κινδυνεύει το οικοδόμημα του τοπικού μπάσκετ να τιναχτεί στον αέρα, αν δεν λυθεί το διοικητικό πρόβλημα.                                                                                                          

Η προκύρηξη

Σύμφωνα με την ΕΟΚ, κάθε Τοπική Επιτροπή πρέπει να συντάξει την Προκήρυξη για το νέο πρωτάθλημα και να καταρτίσει το πρόγραμμα της νέας σεζόν, 15 ημέρες πριν την έναρξή του. Για να πραγματοποιηθεί όμως αυτό, θα πρέπει να συνευρεθεί η πλειοψηφία των μελών της Τοπικής, κάτι που αριθμητικά δεν μπορεί να γίνει αφού οι τρείς που έχουν απομείνει δεν μπορούν να συνεδριάσουν, να λάβουν και να επικυρώσουν καμία απόφαση. Με τις έως τώρα εξελίξεις δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα, τα προβλήματα και τα ερωτήματα είναι πάρα  πολλά, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα βγει η προκήρυξη των πρωταθλημάτων, πότε θα ξεκινήσουν οι αγώνες, πως θα διαμορφωθούν οι κατηγορίες, με πόσες ομάδες και πολλά άλλα. Ήδη, οι περισσότερες ομάδες έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία τους χωρίς να γνωρίζουν αν και πότε θα αρχίσουν να αγωνίζονται,  ημερομηνίες αγώνων  και αντιπάλους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ