8.2.2013 11:29

Τριγμοί στους «Ίωνες» από την οικονομική δυσπραγία

• ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΝΙΚΗΣ ΠΑΝ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ

Τον σπαρμένο με θυσίες, ιδρώτα αλλά και μεγάλες συγκινήσεις του δρόμο με το αθλητικό σωματείο ΑμΕΑ «Ίωνες» πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει ο Παν. Καλόγερος, παραιτούμενος από την προεδρεία του συλλόγου.
Ο Ολυμπιονικής δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την απόφαση της διοίκησης του Σωματείου να περικόψει το έργο του προπονητή του, Π. Καλαμάρη, αποκλειστικά σε καθήκοντα δικής του εκγύμνασης, από οικονομική αδυναμία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας πιο διευρυμένης συνεργασίας.
Η διοίκηση των «Ιώνων» αποφάσισε να κρατήσει τον κ. Καλαμάρη μόνο ως προπονητή του Π. Καλόγερου, μειώνοντας την αμοιβή του, και για τους υπόλοιπους αθλητές ΑμΕΑ να εκμεταλλευτεί τα προγράμματα που υπάρχουν για την πρόσληψη γυμναστή για πέντε μήνες, δίνοντας οικονομική ανάσα στο ταμείο της.

Το βέτο

Με το παραπάνω σκεπτικό διαφώνησε από την πρώτη στιγμή ο Π. Καλόγερος, υποστηρίζοντας πως δεν είναι ηθικό, ούτε αποτελεί αναγνώριση της προσφοράς του προπονητή που έφερε διακρίσεις στο σωματείο και συμμετείχε με δικά του έξοδα κι ακολούθησε τον ίδιο στους Ολυμπιακούς, η περικοπή των ωρών απασχόλησης άρα και αμοιβής.
Για αυτό το λόγο άσκησε βέτο και δήλωσε πως, αν τελικά προχωρήσουν σε μια τέτοια απόφαση, θα παραιτηθεί. Η απόφαση λήφθηκε, την ακολούθησε η παραίτηση του Παντελή και οι δρόμοι «Ιώνων» και Καλόγερου έχουν πλέον χωρίσει.

Ό,τι έχουμε δίνουμε

Στο οικονομικό σκέλος στάθηκε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Μ. Αγιασμάτη, η οποία, αφού τόνισε πως το Συμβούλιο ούτε ήθελε, ούτε θέλει την παραίτηση του Π. Καλόγερου, τόνισε πως η εκμετάλλευση των προγραμμάτων 5μηνης διάρκειας για την εκγύμναση των παιδιών του Συλλόγου, αποτελούν μια διέξοδο στο οικονομικό αδιέξοδο του σωματείου. « Μέχρι το τέλος του Μάρτη θα είναι τα 5μηνα. Για το Σύλλογο είναι μια πολύ σημαντική βοήθεια, τη στιγμή που ούτε επιχορήγηση παίρνει ούτε άλλη χρηματοδότηση έχει. Είχαμε φτάσει να οφείλουμε πολλά στον προπονητή. Δεν είμαι αυτής της άποψης. Θεωρώ ότι μπορείς να δώσεις ό,τι έχεις κι όχι παραπάνω από όσο μπορείς», κατέληξε.

Ενιαίο σώμα

Είναι προφανές ότι η οικονομική δυσπραγία είναι η αιτία του προβλήματος. Ο Παν. Καλόγερος ήταν και παραμένει η «σημαία» των «Ιώνων» για αυτό και η νέα διοίκηση του απέδωσε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου. Ρίχνοντας όλοι λίγο νερό στο κρασί τους και ευαισθητοποιώντας κάπως παραπάνω την κοινωνία για τη σπουδαία δουλειά τους, ίσως λυθεί το πρόβλημα και ο Παντελής καταθέτει και πάλι την ψυχή του για το «παιδί του».
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ