16.3.2016 18:06

Στο τρέξιμο οι γυναίκες αλλά για καλό σκοπό

ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 5 ΧΛΜ., ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΧΙΟΥ CHIOS RUNNING

Την Κυριακή στις 11:00 στο δημαρχείο Χίου,  είναι το μεγάλο ραντεβού των γυναικών που θα συμμετάσχουν στον δεύτερο αγώνα δρόμου μόνο για γυναίκες, που διοργανώνει ο Σύλλογος Αθλητών Υγείας Chiosrunning .

«Στις 8 Μαρτίου γιορτάζεται κάθε χρόνο η  διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών. Σε πολλές περιοχές του κόσμου, η ημέρα έχει γίνει απλώς μια ευκαιρία για τους άνδρες να εκφράσουν την αγάπη τους για τις γυναίκες, αλλά εμείς στα πλαίσια των δράσεων του συλλόγου μας έχουμε θεσμοθετήσει  έναν νέο, πρωτοποριακό και καινοτόμο θεσμό για την Χίο, το περπάτημα ή τρέξιμο 5 χιλιόμετρα,  αποκλειστικά για γυναίκες», δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του συλλόγου Νικήτας Ντάτης. Τα σημεία εκκίνησης και τερματισμού θα είναι μπροστά  στο Δημαρχείο Χίου.

Η διαδρομή θα είναι κυκλική γύρω από τον κήπο, Απλωταριά, Βιβλιοθήκη Κοραή, προκυμαία , Λεωφόρος Αιγαίου, κόκκινος φάρος,  Φτωχιά Προκυμαία, πράσινος φάρος, πλατεία Κάστρου, κεντρική είσοδος κάστρου Porta Maggiore και τερματισμό στο σημείο εκκίνησης, μπροστά στο δημαρχείο.

«Ο αγώνας δεν θα είναι ανταγωνιστικός, νικήτριες θα είναι όλες όσες θα συμμετάσχουν και οι πρώτες 250 που θα τερματίσουν θα λάβουν ως επιβράβευση και ενθύμιο συμμετοχής ένα ωραίο ροζ βραχιόλι με το σλόγκαν «Ζήσε το όνειρο σου» και ένα  αναμνηστικό δίπλωμα».

Για καλό σκοπό

Το κόστος συμμετοχής  είναι πέντε ευρώ και το σημαντικό επίσης είναι ότι το 80% των εσόδων θα διατεθεί στο δημοτικό φορέα  προστασίας κακοποιημένων γυναικών  και μονογονεϊκών οικογενειών.

Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει και αυτή τη διοργάνωση του συλλόγου. Πέρσι συμμετείχαν 225 γυναίκες και φέτος η συμμετοχή αναμένεται να είναι αρκετά μεγαλύτερη.

«Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 175 και έως την Κυριακή πιστεύουμε ότι  θα συμμετάσχουν πολύ περισσότερες από πέρσι», πρόσθεσε

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ