2.3.2015 14:26

Στις 15 Μαρτίου ο Γύρος των Πόλεων

Την Κυριακή 15 Μαρτίου θα διεξαχθεί στην Πλατεία Βουνακίου από τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Χίου ο καθιερωμένος πλέον «Γύρος της πόλης της Χίου 2015».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Χίου- Σάμου οι όροι είναι οι εξής:

1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΓΥΡΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ  « ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ 2014-2015»

2.  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Κυριακή 15/03/2015

3. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : Χίος - Πλατεία Βουνακίου

4. ΔΙΑΔΡΟΜΗ : ΚΥΚΛΙΚΗ 800μ. Τερματισμός : Δημαρχείο Χίου.

5.ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

ΗΛΙΚΙΕΣ

ΑΝΔΡΩΝ ( ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ Σ.Ε.Γ.Α.Σ. )

5.600Μ

1999 και μεγαλύτεροι

ΓΥΝΑΙΚΩΝ ( ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ Σ.Ε.Γ.Α.Σ. )

3.200Μ

1999 και μεγαλύτερες

 

 

 

 

 

α. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

Στα αγωνίσματα του παραπάνω πίνακα, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο αθλητές-τριες που ανήκουν σε σωματεία –μέλη του ΣΕΓΑΣ και έχει εκδοθεί Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας.

β. ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ –ΤΡΙΩΝ, ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Α/Γ :

Οι οργανωτές με τη συνεργασία και έγκριση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. θα επιλέξουν συγκεκριμένο  αριθμό αθλητών -τριών εκτός Χίου  ( περίπου 12 - 15) των οποίων και θα καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης και φιλοξενίας, από αυτούς που θα υποβάλουν δήλωση συμμετοχής, ανάλογα με τις μέχρι σήμερα επιτυχίες τους στα Πανελλήνια πρωταθλήματα και στις διεθνείς διοργανώσεις.

Η συμμετοχή των αθλητών – τριών, που επιθυμούν να συμμετέχουν χωρίς κάλυψη εξόδων από τους οργανωτές  είναι ελεύθερη.

γ. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

Οι δηλώσεις συμμετοχής σύμφωνα με το συνημμένο έντυπο θα πρέπει να σταλούν στην ΕΑΣ Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ ( Τel.-fax: 22710 20588 και e-mail.: segaschios-samos@otenet.gr ) το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015.

Μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση συμμετοχής.

Οι αθλητές-τριες, θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, να επικοινωνήσουν μέχρι την ΤΡΙΤΗ 10/03/15 με τον Τεχνικό Σύμβουλο Γιάννη Πετρή ( κιν. τηλ. 697 8335942 ), για να ενημερωθούν εάν έχει εγκριθεί η συμμετοχή τους και πως θα παραλάβουν τα εισιτήριά τους.

Τα σωματεία της Χίου, θα πρέπει να στείλουν συγκεντρωτική κατάσταση για όλους τους αθλητές –τριες που θα αγωνιστούν, μέχρι την Δευτέρα 9/03/2015.

δ. ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ & ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ (ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ )

Η Οργανωτική Επιτροπή,θα επιλέξει, θα προγραμματίσει και θα καλύψει τις παρακάτω δαπάνες :

1. Για τη μετακίνηση με ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ και ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ή ΠΛΟΙΟ ( ανάλογα με την απόφαση  - έγκριση των διοργανωτών και ξεχωριστά για την κάθε περίπτωση) και μόνο με τα εισιτήρια που θα εκδώσουν οι οργανωτές.

 Άφιξη στη Χίο Σάββατο 14/03/14 μεσημέρι και αναχώρηση Κυριακή  15/03/15 μετά τους αγώνες.

 2. Για τη φιλοξενία (1 διανυκτέρευση με διατροφή, σε προκαθορισμένο ξενοδοχείο), όλων των αθλητών - τριών που έχουν ενημερωθεί από τους οργανωτές ότι θα καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησής τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σε κανένα αθλητή-τρια που θα λάβει μέρος στα ( 5.600μ ΑΝΔΡΩΝ και 3.200μ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ) δεν θα καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης και φιλοξενίας, εάν προηγούμενα δεν έχει ενημερώσει τους διοργανωτές, με το έντυπο συμμετοχής και σύμφωνα με όλους τους παραπάνω όρους της προκήρυξης και έχει εγκριθεί η κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και φιλοξενίας του.

 

6. ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

 

1

ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΔΡΩΝ (Ελεύθερη συμμετοχή χωρίς Δελτίο ΣΕΓΑΣ )

5.600Μ

1999 και μεγαλύτεροι

2

ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Ελεύθερη συμμετοχή χωρίς Δελτίο ΣΕΓΑΣ )

3.200Μ

1999 και μεγαλύτερες

3

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΑΓΟΡΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ                                  ( Με Δελτίο ΣΕΓΑΣ αλλά και χωρίς Δελτίο ΣΕΓΑΣ για μαθητές Γυμνασίων )

1.600Μ

2000-2001-2002

4

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ-ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ                   ( Με Δελτίο ΣΕΓΑΣ αλλά και χωρίς Δελτίο ΣΕΓΑΣ για μαθήτριες Γυμνασίων )

1.200Μ

2000-2001-2002

5

ΑΓΟΡΙΩΝΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

1.000Μ

2003-2004-2005

6

ΚΟΡΙΤΣΙΩΝΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

1.000Μ

2003-2004-2005

7

ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ – ΑΓΟΡΙΩΝ ΑμεΑ

1.000Μ

 

 

α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στην κατηγορία αυτή, δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές & αθλήτριες συλλόγων υγείας, αλλά και  κάθε Έλληνας πολίτης ή αλλοδαπόςπου δεν έχει Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας του ΣΕΓΑΣ ή δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οι αθλητές –τριες που έχουν Δελτίο ΣΕΓΑΣ, δηλώνονται υποχρεωτικά με το σωματείο τους, και ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΑΓΩΝΑ  ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ.

Τα αγωνίσματα του ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ, θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τα αντίστοιχα αγωνίσματα του ΣΕΓΑΣ, αλλά με ξεχωριστή κατάταξη και απονομή.

Το ίδιο θα ισχύσει και για τ’ αγωνίσματα ΑΓΟΡΙΩΝ & ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΑμεΑ.

β. ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (ΑΓΟΡΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ) –ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ)

Στα αγωνίσματα αυτών των κατηγοριών, δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές και αθλήτριες σωματείων του ΣΕΓΑΣ, όσο και μαθητές –τριες σχολείων που δεν έχουν Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας ΣΕΓΑΣ, με ενιαία κατάταξη σε κάθε κατηγορία.

7. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, σύμφωνα με το συνημμένο έντυπο θα πρέπει να σταλούν στην ΕΑΣ Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ ( Τel.-fax: 22710 20588 και e-mail.: segaschios-samos@otenet.gr ) το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015.

8. ΕΠΑΘΛΑ

Στους  πρώτους  νικητές – τριες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλα, μετάλλια & διπλώματα.

Στους  δεύτερους  και τρίτους  νικητές -τριες θα απονεμηθούν  μετάλλια και διπλώματα.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

 

ΕΙΔΙΚΕΣ  ΑΝΑΦΟΡΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ :

 

1)    Οι τρεις ( 3 ) πρώτοι ΠΑΙΔΕΣ ( γεν. 98 – 99 ) στα 5.600μ ΑΝΔΡΩΝ και οι τρείς    ( 3 ) πρώτες ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ( γεν.98 – 99 ) στα 3.200μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

2) Ο πρώτος και πρώτη «ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΙΟΥ»  στα αγωνίσματα με ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ( που δεν διαθέτουν Αθλητικό Δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ.).

 

9. OΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τα Δημοτικά ( 1000μ Αγοριών & 1000μ Κοριτσιών) και τα Γυμνάσια ( 1.600μ Αγοριών & 1.200μ Κοριτσιών) η οριστικοποίηση των δηλώσεων  και η παραλαβή αριθμών,  θα γίνεται πριν την έναρξη των αγώνων, στην Πλατεία Βουνακίου,  και κατά τις ώρες 09.00 – 10.30.

 Οι συνοδοί των Σχολείων πρέπει να έχουν μαζί τους συγκεντρωτική κατάσταση των μαθητών τους, υπογεγραμμένη από το Διευθυντή του Σχολείου

Για να δηλωθούν οι αθλητές – τριες,  πρέπει απαραίτητα, να παρουσιαστούν στο χώρο κλήσης ( Γραμματεία ) με το αθλητικό δελτίο ή την αστυνομική  ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό της ηλικίας τους.

Για τους ανήλικους αθλητές-τριες( κάτω των 18 ετών ), εάν συμμετέχουν με το σχολείο τους ( Δημοτικό, Γυμνάσιο ή Λύκειο ), η απόδειξη της ηλικίας τους θα γίνεται δεκτή και με τη συγκεντρωτική κατάσταση υπογεγραμμένη από το Διευθυντή του σχολείου.

Για τα υπόλοιπα αγωνίσματα όλων των κατηγοριών, οι δηλώσεις συμμετοχής θα ολοκληρώνονται 45΄ πριν από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης κάθε αγωνίσματος.

10. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

α. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ :

  • Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί I.A.A.F. 2014 – 2015.
    • Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο-Διευθυντή Αγώνων και τον Αλυτάρχη, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

β. ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

  • Οι αθλητές-τριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς με την φροντίδα και την ευθύνη των σωματείων τους, πριν από τους αγώνες. Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών-τριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε αγώνες και προπονήσεις. Η πιστοποίηση αυτή, γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή-τριας, και το οποίο θεωρείται από Νομαρχιακό Νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ήαγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή ΝΠΔΔ ιατρούς.

Το Δελτίο ισχύει για ένα ( 1 ) έτος από τη θεώρησή του.

Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές –τριες των σωματείων, που τα δελτία αθλητικής ιδιότητάς τους δεν είναι θεωρημένα από ιατρό, πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνουν κάθε ευθύνη για τη συμμετοχή τους σχετικά με ότι έχει σχέση με την υγεία τους και ειδικά οι ανήλικοι υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους ότι συμφωνούν για την συμμετοχή τους.

  • Οι ανεξάρτητοι δημότες και οι μαθητές που δεν έχουν Δελτίο ΣΕΓΑΣ, θα πρέπει να εξεταστούν πριν τους αγώνες, από γιατρό, με ευθύνη δική τους ή των γονέων τους.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, εάν προκύψουν θέματα ΥΓΕΙΑΣ και που θα οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Επομένως από τους  οργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή-τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες-σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους  ή των συνοδών τους.

  • Οι τοπικοί συνδιοργανωτές, ο Δήμος Χίου, η Ιερά Μητρόπολη Χίου-Ψαρών-Οινουσσών και το Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Χίου είναι υπεύθυνοι να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο την παροχή ιατρικής φροντίδας, κατά τη διάρκεια των αγώνων, για όλους τους συμμετέχοντες. Εκτός από την παρουσία ιατρού, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες  ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ στον τόπο τέλεσης των αγώνων καθ’ όλη τη διάρκειά τους.
Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ