Αθλητισμός

20/11/14 14:08

τελ. ενημ.: 20/11/14 14:08

Στη Χίο το περιφερειακό πρωτάθλημα ιστιοπλοϊας Αιγαίου και Κρήτης

«Δώρο» στο νησί και τους επαγγελματίες, κυρίως του τουριστικού τομέα, αποτελεί η εξασφάλιση της διοργάνωσης του Περιφερειακού πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας νήσων Αιγαίου & Κρήτης 2015, από το τμήμα Ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Χίου.

Με την Ρόδο, τη Μήλο και την Πάρο να συνδιεκδικούν, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία επέλεξε να αναθέσει τη διοργάνωση στη Χίο και ως εκ τούτου από την 21η έως και την 25η Μαρτίου 2015, θα καταφτάσουν και θα παραμείνουν στο νησί μας περί τα 150 αγωνιστικά σκάφη.

Τα σκάφη που συμμετέχουν στους αγώνες είναι τύπου optimist & laser, με αθλήτριες και αθλητές ηλικίας από 7 έως 17 ετών οι οποίοι μαζί  με του συνοδούς θα ξεπεράσουν τα 300 άτομα.

Στην προσπάθεια αυτή ο πρόεδρος κ. Άγγελος Μελέκος με το Δ.Σ. του Ομίλου, αλλά και οι έφοροι του τμήματος Ιστιοπλοΐας κκ Γιάννης Αναδιώτης και Νίκος Γεωργούλης, ευελπιστούν ότι το σύνολο της χιακής κοινωνίας θα συμμετέχει και θα συνδράμει στην άρτια διοργάνωση και στην φιλοξενία των επισκεπτών.

Παράλληλα πιστεύουν ότι όλοι οι φορείς του νησιού θα ανταποκριθούν, σε ότι τους ζητηθεί, ώστε η Χίος να δείξει το καλύτερο πρόσωπό της στους επισκέπτες και ο ΝΟΧ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης, ειδικά σε χρονική περίοδο που η τουριστική σεζόν μόλις θα ξεκινά.

Η διοργάνωση αποτελεί μοναδική ευκαιρία ανάδειξης της Χίου ως πολυθεματικού  τουριστικού προορισμού, ιδιότητα που επαξίως ο τόπος κατέχει, αλλά και πιο ειδικά, κατάλληλη για την ανάπτυξη του Ιστιοπλοϊκού Τουρισμού.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση