Αθλητισμός

15/11/17 11:05

τελ. ενημ.: 15/11/17 11:20

Στα γήπεδα της Χίου το Πρωτάθλημα Νησιωτικών Ενώσεων

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣ κατοχύρωσε τη διοργάνωση που διεκδικούσε και η Κως και θα φέρει στο νησί 200 αθλητές και συνοδούς.

Μια σημαντική κατάκτηση πέτυχε το Δ.Σ. της ΕΠΣ Χίου, καταφέρνοντας η διοργάνωση των Νησιωτικών Ενώσεων Ποδοσφαίρου και των Μεικτών Ομάδων για την επόμενη χρονιά να πραγματοποιηθεί στο νησί μας το δεκαήμερο 3-11 Ιανουαρίου 2018, στα πλαίσια του 13ου Ομίλου.

Τα τελευταία χρόνια η διοργάνωση πραγματοποιούνταν στην Αθήνα με τις ομάδες να αναγκάζονται να διασκορπίζονται σε διάφορα γήπεδα, κάτι που συνεπάγετο ταλαιπωρία και κόστος. Η ΕΠΟ πρόσφατα αποφάσισε η διοργάνωση να επιστρέψει στα νησιά, σε μια προσπάθεια τόνωσης και των τοπικών οικονομιών, με την ΕΠΣ Χίου να καταθέτει άμεσα το δικό της ενδιαφέρον να αναλάβει τη διεξαγωγή.

Φάκελο με το δικό της ενδιαφέρον κατέθεσε ωστόσο και η Κως, όμως στην τελευταία του συνεδρίαση η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, στην οποία προεδρεύει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου κ. Ψαρόπουλος, έδωσε τη διοργάνωση στη Χίο και έτσι στο δεκαήμερο 3-11 Ιανουαρίου 2018, σε μια χρονική περίοδο που το νησί δεν έχει επισκέπτες, θα φιλοξενηθούν 170 αθλητές και περίπου 30 συνοδοί.

Στο Πρωτάθλημα των Νησιωτικών Ενώσεων μετέχουν 5 Επιτροπές Ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα: τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες, η Σάμος, η Χίος και η Λέσβος, ενώ αποτελεί τη μόνη διοργάνωση που χρηματοδοτείται απευθείας από την ΕΠΟ.

Στην αντιπροσωπεία που μετέβη στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μετείχαν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου Κ. Νικολαΐδης, ο Στρ. Φεργαδιώτης, ο Νίκος Κοτσώνης και ο Στρ. Μυσιριώτης.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση