9.9.2015 12:33

Σπάει τα κοντέρ εκτός Χίου ο ΝΟΧ

Με θρίαμβο των Ελλήνων και Ελληνίδων ιστιοπλόων ολοκληρώθηκε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Σερβίας με την συμμετοχή 8 χωρών. Σε σύνολο 8 κατηγοριών οι αθλητές μας στην κυριολεξία σάρωσαν κατακτώντας 11 μετάλλια. 
Συγκεκριμένα κατέκτησαν τέσσερα χρυσά, δύο αργυρά και πέντε χάλκινα.
 
Σημαντική ήταν και η παρουσία των δύο Χιωτών ιστιοπλόων του Ν.Ο.Χίου Αναδιώτη Κωνσταντίνου και Ζήση Φάνη που στην πρώτη τους συμμετοχή σε επίσημο διεθνή αγώνα και ενώ ήταν από τους μικρότερους αθλητές από τους 80 συμμετέχοντες στην κατηγορία σκαφών optimist κατάφεραν να τερματίσουν στη 11η και 12η θέση αντίστοιχα, της γενικής κατάταξης.
Αναλυτικά οι αθλητές του Ν. Ο. Χίου κατέλαβαν ανά κατηγορία:
Αναδιώτης Κωνσταντίνος 8η θέση στα αγόρια της γενικής, 4η θέση στα αγόρια κάτω των 12 ετών και 3ος Έλληνας.
Ζήσης Φάνης 9η θέση στα αγόρια της γενικής, 5η θέση στα αγόρια κάτω των 12 ετών και 4ος Έλληνας.
 
Επίσης απόλυτα ικανοποιημένος επέστρεψε από τη Σερβία ο προπονητής ιστιοπλοΐας του Ν. Ο. Χίου κ. Άλντο Σάλβια, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του συμμετείχε σε διεθνή διοργάνωση ως προπονητής της Εθνικής μας ομάδας optimist, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια για την προπονητική τακτική του. Με τις ιστιοπλοϊκές του γνώσεις, την εμπειρία του, αλλά κυρίως με το πάθος του για την ιστιοπλοΐα κατάφερε και οι 24 αθλητές/τριες της Εθνικής μας ομάδας όχι μόνο να τερματίσουν σε υψηλές θέσεις της γενικής κατάταξης αλλά να κατακτήσουν και τέσσερα μετάλλια, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες για αγώνες ιστιοπλοΐας.
 
Αναλυτικά τα μετάλλια των Ελλήνων αθλητών/τριών έχουν ως εξής : 
 
 LASER: 3ος Χάρης Μαυρογεώργης (ΕΝΟΑ) 
 LASER Rdl:1η Βασιλεία Καραχάλιου (ΙΟΠ) , 2η Αθανασία Φακίδη (ΕΝΟΑ) 
 LASER 4,7 αγόρια :3ος Ορέστης Παπαδόπουλος (ΙΟΠ) 
 LASER 4,7 κορίτσια: 1η Αμαλία Προβελεγγιου (Ν.Ο. Ωρωπού), 2η Ναταλία Ταμβακίδου (ΟΦΘ) , 3η Σταυρούλα Ζαράνη (ΝΟΚ) 
 OPTIMIST αγόρια : 1ος Χρήστος Μουζάκης (ΝΟΤΚ),  3ος Νικόλαος Γκιώνης (ΝΑΟΒ)  
 OPTIMIST κορίτσια: 1η Αριάδνη Σπανάκη (ΙΟΠ), 3η Πολύνα Μαλατέστα (ΝΟΠ)
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Χίου συγχαίρει τους αθλητές Αναδιώτη Κωνσταντίνο και Ζήση Φάνη για τις υψηλές θέσεις, που για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού,  κατέλαβαν αθλητές του, τον προπονητή Άλντο Σάλβια που για μια ακόμα μια φορά  ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή που του ανατέθηκε και φυσικά την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και ιδιαίτερα τον Α΄ Αντιπρόεδρο της και έφορο αθλητισμού κ. Τέλη Αδαμόπουλο που παρά την  δύσκολη οικονομική κατάσταση κατάφερε να συμμετέχει η Εθνικής μας ομάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα με τις κατάλληλες συνθήκες για τους αθλητές/τριες και με θετικά αποτελέσματα.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο www.eio.gr
 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ