8.3.2013 14:03

Σκακιστές από… κούνια!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ

Οι Άγγελος Σέρμπος,  Νίκος Γκίλλας, Βασίλης Παπακώστας,  Μανόλης Στείρος και  Στέφανος Χαλιορής κατάκτησαν τις πρώτες θέσεις στις κατηγορίες τους στο 3ο Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού για παιδιά και νέους σκακιστές που διοργάνωσε με επιτυχία  ο Φάρος Βαρβασίου το περασμένο Σαββατοκύριακο.                

Στους αγώνες, που  πραγματοποιήθηκαν με ελβετικό σύστημα 7 γύρων, συμμετείχαν 39 σκακιστές, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ κάτω των 16 και κάτω των 10 ετών.    

Στο Α' γκρουπ κάτω των 16, 14 και 12 ετών είχαμε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή. Τελικά νικητής  αναδείχθηκε ο Στέφανος Χαλιορής  με 6 βαθμούς σε 7 αγώνες, με καλύτερα κριτήρια κατά την άρση της ισοβαθμίας από τους αντιπάλους του.  Ισοβάθμησαν μαζί του οι Βασίλης Παπακώστας  και  Κωνσταντίνος  Δάνος  που τελικά κατέλαβαν την 2η και την 3η θέση αντίστοιχα.

Στο Β' γκρουπ κάτω των 10 και 8 ετών, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Άγγελος Σέρμπος με 6,5  βαθμούς σε 7 αγώνες.  Δεύτερος ήλθε ο Νίκος Γκίλλας με 6 και τρίτος ο Αντώνης Καραμανλής με 5 βαθμούς. Από τα αξιοσημείωτα του τουρνουά ήταν η παρουσία πολλών μικρών σκακιστών που έλαβαν για πρώτη φορά μέρος σε αγώνες, με μικρότερο όλων το Νίκο Ξενάκη που είναι μαθητής Νηπιαγωγείου!

Επικεφαλής διαιτητής των αγώνων ήταν ο Σταμάτης Ρικανιάδης και διαιτητές οι Στέλιος Αντωνίου και Σταύρος Χούλης. Επόμενο μεγάλο σκακιστικό γεγονός είναι το σχολικό πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί  31 Μαρτίου στις αίθουσες του 4ου Γυμνασίου.

Οι  νικητές των αγώνων ανά ηλικιακή κατηγορία:

Κάτω των 8 ετών

1ος Σέρμπος Άγγελος

2ος Κοτσακάς Κων/νος

3ος Μαλιαρουδάκης Νίκος

 Κάτω των 10 ετών

1ος Γκίλλας Νίκος

2ος Καραμανλής Αντώνης

3ος Κουτσοδόντης Σέργιος

 Γκρουπ Β'

1ος Σέρμπος Άγγελος

 Κάτω των 12 ετών

1ος Παπακώστας Βασίλης

2ος Ρούσσος Χριστόφορος

3ος Τουρνής Ιωάννης

Κάτω των 14 ετών

1ος Στείρος Μανώλης

2ος Σεραφείμ Ανδρέας

3ος Παπαγιάννης Στέλιος

Κάτω των 16 ετών

1ος Χαλιορής Στέφανος

2ος Δάνος Κων/νος

3ος Βαβάκας Αλέξανδρος

Γκρουπ Α' 

1ος Χαλιορής Στέφανος

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ