10.7.2019 13:55

Σήμα κινδύνου από τον Ναυτικό Όμιλο Χίου

• Αδυναμία δηλώνει το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο και στήνει κάλπες

Με βασικότερο πρόβλημα το οικονομικό και εν συνεχεία το διοικητικό ο Ναυτικός Όμιλος Χίου έχει την ανάγκη των φίλων του αλλά και όλων των Χιωτών περισσότερο από ποτέ, αφού μετά από 90 χρόνια επιτυχημένης πορείας και επικράτησης της ανδρικής ομάδας πόλο στην Α1 κατηγορία, τα προβλήματα που προκύπτουν επισκιάζουν το μέλλον του.

Αρχικά έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία η παραίτηση του προέδρου του, Γιάννη Αναδιώτη, και στη συνέχεια γνωστοποιήθηκαν τα προβλήματα του Ομίλου τόσο στη Διοίκηση όσο και στα ταμεία. Με αφορμή αυτά, αλλά και περεταίρω τρέχοντα ζητήματα, το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιου του Ναυτικού Ομίλου Χίου, παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τετάρτης επικοινωνώντας όσα απασχολούν τον Όμιλο και κάνοντας παράλληλα έκκληση για βοήθεια – κυρίως- στο θέμα της Διοίκησης, ζητώντας τόσο από τους αιρετούς του νησιού, δήμαρχο, περιφερειακούς συμβούλους, βουλευτές, όσο και από τους απλούς πολίτες τη στήριξη τους για ένα νέο Δ.Σ. με όρεξη και όραμα για τον ιστορικό Όμιλο.

«Στην παρούσα φάση για το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις κυρίως για την ανδρική ομάδα που θα δεσμεύουν το επόμενο Συμβούλιο. Οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι το Δ.Σ. του ΝΟΧ απαρτίζεται από 15 τακτικά και 2 αναπληρωματικά μέλη. Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης  του απαιτούμενου αριθμού  υποψηφίων, οι εκλογές θα επαναληφθούν σε 20 ημέρες», ανέφερε η Κ. Μπουλά, γενική γραμματέας του Δ.Σ..

«Όλα αυτά τα χρόνια που ο Ναυτικός Όμιλος έχει  επιτυχή πορεία στον αθλητισμό, ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο λαμπερά όσο φαίνονται. Για όλες αυτές τις επιτυχίες χρειάστηκε και χρειάζεται πολύς κόπος. Ελάχιστοι είναι αυτοί που πραγματικά γνωρίζουν τι τραβάει το Διοικητικό Συμβούλιο και όλοι όσοι στηρίζουν τον ΝΟΧ, δηλαδή η οικογένεια των αθλητών, οι γονείς τους, οι προπονητές για να τα καταφέρουμε. Τα ανοίγματα που έχουμε κάνει στη χιακή κοινωνία είναι αρκετά. Λαχειοφόροι, συναυλίες και συμβολική είσοδο στους αγώνες μας είναι μερικά από αυτά. Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που λόγω της αγάπης τους στο άθλημα και στον Όμιλο βοηθούν και στηρίζουν οικονομικά. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν φτάνουν αυτά. Δυστυχώς και παρόλη τη βοήθεια που έχουμε τα χρήματα δεν αρκούν. Χρονιά με τη χρονιά συσσωρεύονται τα προβλήματα και κυρίως τα προβλήματα οικονομικής φύσεως. Φυσικά δεν λείπουν και τα διοικητικά ζητήματα, αφού τα τελευταία χρόνια ενώ κάνουμε ένα άνοιγμα έτσι ώστε να στελεχωθεί το Δ.Σ. με καινούργια πρόσωπα, που διαθέτουν όραμα και όρεξη για δουλειά δεν το έχουμε επιτύχει, γιατί δεν υπάρχει η θέληση από τον κόσμο να έρθει στον Ναυτικό Όμιλο Χίου. Ίσως γιατί είναι πραγματικά δύσκολο και απαιτεί να διαθέτεις πολλές αντοχές και πολλή θέληση», σημειώνει ο Νίκος Γεωργούλης, έφορος της ιστιοπλοΐας.

Ο Στέλιος Καλαργυρός, που ξεκίνησε από την ηλικία των 8 σαν αθλητής, συνέχισε ως προπονητής και σήμερα βρίσκεται στα απερχόμενα μέλη του Δ.Σ., διαφοροποιήθηκε από τον κ. Γεωργούλη θεωρώντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ναυτικού Ομίλου σήμερα δεν είναι το οικονομικό αλλά το διοικητικό. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία απερχόμενη διοίκηση και παράλληλα μία αμηχανία για το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα. Το οικονομικό είναι ένα μόνιμο πρόβλημα εδώ και χρόνια, αλλά αν υπάρχει μία ισχυρή διοίκηση, το Σωματείο μπορεί να τα καταφέρει. Το μοντέλο του ΝΟΧ όπως προχωράει τα τελευταία χρόνια δυστυχώς εμείς δεν μπορούμε να το υποστηρίξουμε πλέον. Είναι μία μόνιμη μάχη με την καθημερινότητα, είναι η ανάγκη που μας κάνει να κινούμαστε και τελικά φτάνουμε να τρέχουμε πίσω από τις υποχρεώσεις μας, οπότε αυτή η στιγμή είναι από τις κρισιμότερες που έχει βιώσει το Σωματείο μας. Πρέπει όλοι να αγκαλιάσουν αυτό το κάλεσμα γιατί πρόκειται για ένα ιστορικό Σωματείο, πρεσβευτή του νησιού μας που όλοι καμαρώνουν αλλά λίγοι θέλουν να αναμειχθούν, σήμα κατατεθέν της ναυτοσύνης μας που έχουν περάσει χιλιάδες άνθρωποι», καταλήγει ο κ. Καλαργυρός.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ